Επέτειος Γρηγορόπουλου: για την αστυνομική καταστολή, του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΔΙΠ
Κείμενο-ανακοίνωση για την αστυνομική καταστολή που αμαύρωσε την ημέρα μνήμης του Α. Γρηγορόπουλου εκ μέρους του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΔΙΠ

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΔΙΠ για την 6 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου

(To ενυπόγραφο πρωτότυπο έγγραφο τηρείται στο αρχείο του Συλλόγου)

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μνήμης για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία μια σειρά εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων, οι οποίοι τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) θέλησαν να αποτίσουν τιμή στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Χαρακτηριστική της απολυταρχικής λογικής που διέπει τη στρατηγική της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και συνακόλουθα τη λειτουργία της αστυνομίας και ειδικά των ειδικών μονάδων που χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά για την επιβολή κατασταλτικών μέτρων στο δημόσιο χώρο εναντίον πολιτών (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, Δράση), είναι το γεγονός ότι παρεμποδίστηκαν ή/και προσήχθησαν ακόμα και μεμονωμένα άτομα που προσπάθησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται προσχηματικά η κυβέρνηση, η ίδια κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ως εκ τούτου:

Συντασσόμαστε με τα πολυάριθμα εργατικά σωματεία και συλλόγους εργαζομένων και κοινωνικών/πολιτικών ομάδων που καταδικάζουν απερίφραστα την αυταρχική πολιτική που συστηματικά ακολουθείται από την παρούσα κυβέρνηση στο δημόσιο χώρο. Μια πολιτική που υποσκάπτει ολοένα και πιο πολύ τα θεμέλια της Δημοκρατίας και παραπέμπει σε άλλες εποχές που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει ως κοινωνία οριστικά πίσω μας.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων άνευ όρων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ