Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Τιμάμε τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Οι εκπαιδευτικοί της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν το όργιο κυβερνητικής καταστολής στην επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

12 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του ειδικού φρουρού Κορκονέα, όπως και κάθε χρόνο στις 6 Δεκέμβρη έτσι και φέτος ,εργαζόμενοι και  νεολαία με πολύμορφους τρόπους σε όλη την Ελλάδα, σε γειτονιές, πλατείες, στους δρόμους τίμησαν αγωνιστικά τη μνήμη του Αλέξη.

12 χρόνια μετά , η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την οδό των χουντικών και φασιστικών απαγορεύσεων που εγκαινίασε στο Πολυτεχνείο, επιδόθηκε  σε νέο όργιο  αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, προκαλώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας και προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού Αλέξη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΙΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ,

 ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ!

 Από τα ξημερώματα της Κυριακής επέβαλλε το χουντικό καθεστώς της απαγόρευσης των συναθροίσεων και προχώρησε σε εκατοντάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές, επιθέσεις και διωγμούς  όσων τόλμησαν να παραβρεθούν στο σημείο της άγριας δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ή ήθελαν  να προσεγγίσουν το μνημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι.. Ήδη δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη, υγειονομικοί που μάχονται για τη Δημόσια Υγεία, ακόμα και οι δικηγόροι της δίκης ενάντια στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είναι προκλητικό και υποκριτικό να επικαλείται η κυβέρνηση την «υγειονομική ασφάλεια»  τη στιγμή που αφήνει έκθετο το λαό και την κοινωνία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον έλεγχο και την ανάσχεση της πανδημίας .

 Η κυβέρνηση της Ν.Δ., καταπατώντας ακόμα και τα θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα θέλει να επιβάλλει σε ολόκληρη την κοινωνία γενικό σιωπητήριο, για να προωθήσει τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα. Επιδιώκει  να κάμψει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της. Γι αυτό και κατασυκοφαντεί, καταστέλλει, εξαπολύει διωγμούς, επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα όσους ορθώνουν ανάστημα ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής της.

Όση προσπάθεια κι αν καταβάλλουν κυβέρνηση,, ΜΜΕ και αστυνομία, ο λαός θα συνεχίσει να τιμά την μνήμη των νεκρών μας, να καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία και βιαιότητα, να αγωνίζεται για μια ζωή που αντιστοιχεί στις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής!

Απαιτούμε :

  • την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απαλλαγή τους  από κάθε κατηγορία
  • Να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο!

 

Οι αγώνες μας για την ανατροπή της αυταρχικής αντιδραστικής  πολιτικής της κυβέρνησης

 θα πουν την τελευταία λέξη!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό ΕΛΜΕ: «Ο εκλεκτός του Υπουργείου Παιδείας θέλει να επιβάλει τη σιωπή αξιοποιώντας κάθε τρόπο»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Ορισμός Επιτροπών Εξέτασης και Διαδικασία εξέτασης για για υποψηφίους  με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές...
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ