Απεργία: Συμβολική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Σάμο
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου για την απεργία της 26ης Οκτωβρίου

Στις 26/11 πραγματοποιήθηκε στις 11π.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου η απεργιακή συγκέντρωση, στην οποία καλούσε η ΕΛΜΕ Σάμου. Μέλη του σωματείου και άλλοι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, αφενός τηρώντας υποδειγματικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφετέρου δείχνοντας αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την απεργιακή συγκέντρωση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν από νωρίς στην πλατεία, απαίτησαν την αποχώρηση των συγκεντρωμένων. Στις έντονες διαμαρτυρίες των τελευταίων απάντησαν με την απειλή επιβολής προστίμων των 300 και των 5000 ευρώ, ενώ έκαναν σαφές ότι, παρά την ορθή χρήση μασκών και την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων, η συγκέντρωση απαγορεύεται.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της Αστυνομίας να απαγορεύσει το δικαίωμα του σωματείου να απεργεί και να διαδηλώνει τα αιτήματά του, δήλωσαν ότι ως απεργοί θα πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωσή τους και απαίτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το χώρο συγκέντρωσης. Το πανό του σωματείου ανοίχτηκε και η συγκέντρωση εξελίχθηκε με συνθήματα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, στο νομοσχέδιο Βρούτση, στην αντιδραστική επίθεση στο χώρο της εκπαίδευσης, στην επιχείρηση να συνθλιβούν οι λαϊκές ελευθερίες και οι αγώνες λαού και νεολαίας, με συνθήματα υπέρ μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του απεργιακού ψηφίσματος από τον πρόεδρο του σωματείου.

Η σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύει ότι η περίοδος δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Είναι πλέον μονόδρομος για το μέλλον η συλλογικά συντονισμένη δράση και η παρατεταμένη προσπάθεια για την μαζικοποίηση των αντιστάσεων, των αγώνων και των διεκδικήσεων. Αυτός είναι ο δρόμος που θα βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση και θα σπάσει τις απαγορεύσεις.

ΕΛΜΕ Σάμου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Πειραιάς: Γονέας-αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για self test και μάσκα