Thumbnail
Τα μοναδικά σχολεία που είναι ανοιχτά είναι της Ειδικής Αγωγής- Του Σεραφείμ Λάππα, Σχολικού Νοσηλευτή

Πέρασε μία εβδομάδα που σχεδόν όλα  τα σχολεία είναι κλειστά και οι περισσότεροι  μαθητές είναι ασφαλείς στο σπίτι τους .

Τα μοναδικά σχολεία που είναι ανοιχτά είναι της Ειδικής Αγωγής.

Το περίεργο είναι πως η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα επιπλέον μέτρο για τα ΣΜΕΑΕ τα οποία υπολειτουργούν με τα περισσότερα να μην έχουν επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού  καθώς έχουν πάρει άδειες ειδικού σκοπού .

Ακόμα παρατηρούμε πως 1 στα 8 ειδικά σχολεία είτε είχε κλείσει λόγω κρούσματος covid19 και έχει ανοίξει τώρα είτε είναι κλειστό τώρα .

Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή όπου η πανδημία είναι στο αποκορύφωμά της , τα νοσοκομεία στην Κεντρική Μακεδονία είναι σχεδόν γεμάτα , στη Λάρισα το ίδιο και η Αττική αυτήν την στιγμή έχει φτάσει στο 80% πληρότητα .

Παρατηρούμε ότι πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παρόλο που εφαρμόζουν όλα τα μέτρα έχουν κολλήσει και οι ίδιοι κορονοϊό και τα ειδικά σχολεία είναι ανοιχτά με τα παιδιά  να είναι όλα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Τι πρέπει να γίνει;

Να θρηνήσουμε κάποιο μαθητή  για να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να κλείσουν τα ειδικά σχολεία έστω και για 1 εβδομάδα μέχρι να περάσει το “peak” της πανδημίας στην χώρα μας;

Το να κλείσουν για 1 εβδομάδα τα Ειδικά Σχολεία και να ανοίξουν με επιπλέον μέτρα και προσωπικό νομίζω είναι αυτονόητο  και επιβεβλημένο για την δημόσια υγεία όλων μας.

Καλύτερα να κλείσουν Τώρα πριν είναι πολύ αργά .

 

Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας

Σχολικός Νοσηλευτής – ΠΕ25

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παμακ
Παρέμβαση καθηγητή για τις πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Διευκρινίσεις για το δημοσίευμα σχετικά με το σχέδιο δημιουργίας πανεπιστημιακού campus στη Θέρμη και τις αποφάσεις του 2018
Παρέμβαση καθηγητή για τις πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
γιατρός
Σοκ στην Πάτρα: 82χρονος γιατρός συνελήφθη για υλικό κακοποίησης ανηλίκων
Οι Αρχές εντόπισαν χιλιάδες αρχεία σε υπολογιστές και κινητό – Ανάμεσα στις φωτογραφίες και συγγενικά του πρόσωπα
Σοκ στην Πάτρα: 82χρονος γιατρός συνελήφθη για υλικό κακοποίησης ανηλίκων