Πολυτεχνείο: Ψήφισμα ενάντια στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης από τον ΣΕΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού
Εκπαιδευτικοί νησιών Αργοσαρωνικού ζητούν να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες στους προσαχθέντες σε συγκέντρωση στις 17 Νοέμβρη, ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου

Ψήφισμα των εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης στη συμβολική συγκέντρωση της Αθήνας στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

Χαιρετίζουμε τα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού που έσπασαν χτες 17 Νοέμβρη την απαγόρευση κατεβαίνοντας στον δρόμο στις διάφορες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί στην αμερικάνικη πρεσβεία καθώς και σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, δηλώνοντας ξεκάθαρα προς το σύστημα και τους εκφραστές του, ότι ο αγώνας για αντίσταση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους δεν μπαίνει σε αναστολή.

Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου, αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην πανδημία.

Μια πανδημία, που το σύστημα χρησιμοποιεί στην ουσία ως "ευκαιρία", για να περάσει την επίθεση του χωρίς αντιδράσεις, ρίχνοντας την ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον λαό και τη νεολαία. Οι συγκεντρώσεις έσπασαν την επικίνδυνη, αντιδημοκρατική και αυταρχική απαγόρευση των συναθροίσεων στην πράξη.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα, στους διαδηλωτές. Ήταν τέτοια η μανία τους, που χτύπησαν αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αγωνιστές που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Έγιναν συλλήψεις (ακόμα και στο σωρό) και τραυμάτισαν άγρια διαδηλωτές στην Αθήνα, αλλά σε άλλες πόλεις (με ιδιαίτερη αγριότητα στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Ξάνθη, στην Ηγουμενίτσα κ. α.). Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις, όπως και τα μαζικά πρόστιμα.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί, να παρθούν πίσω οι κατηγορίες και τα πρόστιμα.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Η κρατική τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                                         ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
«Το θεωρώ μάλλον πρόωρο να συζητάμε για εμβολιασμό παιδιών ή εφήβων», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών...
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία