Thumbnail
Επιτακτική ανάγκη των καιρών να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε. Επόμενος σταθμός η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη.

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων για την 17 Νοέμβρη, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε - Κάλεσμα και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων χαιρετίζει την θετική ανταπόκριση και συμμετοχή των μελών της, αλλά και σημαντικού αριθμού ικαριωτών στο δημόσιο κάλεσμα της για απότιση φόρου τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ευδήλου.

Η ανταπόκριση αυτή ήταν συγκινητική όσο και αναγκαία. Δεκάδες συντοπίτες μας απέθεσαν από ένα λουλούδι στο ηρώο της πλατείας Ευδήλου στις 11 σήμερα, βροντοφωνάζοντας με τη στάση τους: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Κόντρα στο κλίμα του ζόφου, της τρομοκρατίας και των προστίμων το κάλεσμα του σωματείου μας υπήρξε το μοναδικό στο νησί, και έστειλε το μήνυμα της αντίστασης σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και της έμπρακτης αμφισβήτησης μιας πρωτόγνωρης αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Παρά τις πολλές δυσκολίες και τον φόβο των προστίμων, η συμμετοχή απέδειξε ότι η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα έπεσε στο κενό. Όσο περνούν οι μέρες ο λαός συνειδητοποιεί ότι οι απαγορεύσεις, η αστυνομοκρατία και τα πρόστιμα δεν έχουν κανένα υγειονομικό περιεχόμενο, αλλά αποτελούν μέτρα που συμπληρώνουν την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ, στοχεύουν στην «ανεμπόδιστη» επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και απειλούν ευθέως τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα.

Σε αυτή την αναμέτρηση δεν περισσεύει κανείς. Η συμβολή όλων όσων συμμετείχαν, καθώς και η στήριξη της από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ήταν καθοριστική για να σταλεί το μήνυμα της αντίστασης και της ελπίδας.

img_0156.jpg

Η πολιτική της καταστολής, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας δεν απαντιέται με λεκτικούς βερμπαλισμούς φιέστες και εκπροσώπους. Απαντιέται μόνο στο… δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης. Στο δρόμο της ανυποχώρητης  μαζικής λαϊκής πάλης.

Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης ήταν αναμφίβολα ελπιδοφόρο. Επιτακτική ανάγκη των καιρών να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε. Επόμενος σταθμός η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη.

 

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων                             17/11/2020

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων στο Βόλο
Σ. Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Έτοιμες το 2028 οι φοιτητικές εστίες στον Βόλο»
Βόλος: Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην 110η Σύνοδο των Πρυτάνεων - Τι είπε για τη φοιτητική στέγη και το επίδομα στέγασης
Σ. Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Έτοιμες το 2028 οι φοιτητικές εστίες στον Βόλο»
alpha bank atm
Σεισμός στις τράπεζες: «Πακέτα» στους λογαριασμούς - Τέλος στις προμήθειες συναλλαγών
Πώς θα χρεώνονται οι πελάτες από τον Φεβρουάριο και τι ισχύει για τις δωρεάν συναλλαγές στις τράπεζες
Σεισμός στις τράπεζες: «Πακέτα» στους λογαριασμούς - Τέλος στις προμήθειες συναλλαγών
Τσικνοπέμπτη σε σχολείο, σουβλάκια επάνω σε θρανίο
Τσικνοπέμπτη: «Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες» - "Πόλεμος" για τις ψησταριές στα προαύλια
Μπλόκο στην Τσικνοπέμπτη στα σχολεία ζητά Ομοσπονδία με επιστολή στην Υπουργό Παιδείας
Τσικνοπέμπτη: «Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες» - "Πόλεμος" για τις ψησταριές στα προαύλια
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό από το σχολικό έτος 2026-27 και από το έτος 2027 Νοτίου Ημισφαιρίου
Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό - Μέχρι πότε οι αιτήσεις