Εκπαιδευτικοί Ικαρίας- Πολυτεχνείο: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Επιτακτική ανάγκη των καιρών να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε. Επόμενος σταθμός η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη.

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων για την 17 Νοέμβρη, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε - Κάλεσμα και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων χαιρετίζει την θετική ανταπόκριση και συμμετοχή των μελών της, αλλά και σημαντικού αριθμού ικαριωτών στο δημόσιο κάλεσμα της για απότιση φόρου τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ευδήλου.

Η ανταπόκριση αυτή ήταν συγκινητική όσο και αναγκαία. Δεκάδες συντοπίτες μας απέθεσαν από ένα λουλούδι στο ηρώο της πλατείας Ευδήλου στις 11 σήμερα, βροντοφωνάζοντας με τη στάση τους: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Κόντρα στο κλίμα του ζόφου, της τρομοκρατίας και των προστίμων το κάλεσμα του σωματείου μας υπήρξε το μοναδικό στο νησί, και έστειλε το μήνυμα της αντίστασης σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και της έμπρακτης αμφισβήτησης μιας πρωτόγνωρης αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Παρά τις πολλές δυσκολίες και τον φόβο των προστίμων, η συμμετοχή απέδειξε ότι η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα έπεσε στο κενό. Όσο περνούν οι μέρες ο λαός συνειδητοποιεί ότι οι απαγορεύσεις, η αστυνομοκρατία και τα πρόστιμα δεν έχουν κανένα υγειονομικό περιεχόμενο, αλλά αποτελούν μέτρα που συμπληρώνουν την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ, στοχεύουν στην «ανεμπόδιστη» επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και απειλούν ευθέως τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα.

Σε αυτή την αναμέτρηση δεν περισσεύει κανείς. Η συμβολή όλων όσων συμμετείχαν, καθώς και η στήριξη της από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ήταν καθοριστική για να σταλεί το μήνυμα της αντίστασης και της ελπίδας.

img_0156.jpg

Η πολιτική της καταστολής, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας δεν απαντιέται με λεκτικούς βερμπαλισμούς φιέστες και εκπροσώπους. Απαντιέται μόνο στο… δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης. Στο δρόμο της ανυποχώρητης  μαζικής λαϊκής πάλης.

Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης ήταν αναμφίβολα ελπιδοφόρο. Επιτακτική ανάγκη των καιρών να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε. Επόμενος σταθμός η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη.

 

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων                             17/11/2020

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Γαλλία: Το 2020 καταγράφηκαν 102 γυναικοκτονίες, το 18% των θυμάτων είχε καταθέσει μήνυση κατά του δράστη
Σύμφωνα με αυτή την έρευνα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, το 35% των γυναικοκτονιών επήλθαν ενώ τα θύματα είχαν ήδη υποστεί βία,...
Γαλλία 2020:Καταγράφηκαν 102 γυναικοκτονίες - Το 18% είχε καταθέσει μήνυση
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα
Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα
Το νέο νομοσχέδιο περί Παιδείας
«Ο κάθε υπουργός αποφασίζει και η κάθε αντιπολίτευση αντιδρά στα πάντα, υπονομεύοντας το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας» - Γράφει ο Νικήτας...
Το νέο νομοσχέδιο περί Παιδείας