Εκλογές αιρετών: ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές – παρωδία και ο ΣΕΠΕ Ιεράπετρας
Στις 7 Νοεμβρίου 2020 δεν νομιμοποιούμε τις «ηλεκτρονικές» εκλογές και τις ακυρώνουμε στην πράξη - ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές – παρωδία

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη":

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», στηρίζοντας την από 05/10/2020 απόφαση της ΔΟΕ, δηλώνει κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ΟΧΙ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που νομοθέτησε και επιμένει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, επειδή:

• Δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου και της σταυροδοσίας.
  • Δεν διασφαλίζεται ότι ο ψηφοφόρος ταυτοποιείται πως ψηφίζει ο ίδιος.
  • Δεν διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα 180.000 εκπαιδευτικών.
  • Δεν διασφαλίζεται η μη δυνατότητα διαρροής στοιχείων της εκλογικής διαδικασίας κατά τη διάρκειά της. Ήδη το Σχολικό Δίκτυο έχει παραβιαστεί την τελευταία περίοδο από χάκερ και έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία εκπαιδευτικών και μαθητών αποδεικνύοντας την πραγματική υπόσταση των ισχυρισμών μας.
  • Υπάρχει δυνατότητα ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ «διόρθωσης» της ψήφου.

Η πάνδημη θέση του κλάδου με την κατάθεση όλων των αιτήσεων απόσυρσης των υποψηφιοτήτων σε κάθε επίπεδο και η δυσκολία του Υπουργείου να ορίσει εφορευτικές επιτροπές σε αρκετές Διευθύνσεις, οδήγησε την Υπουργό Παιδείας σε μια σπασμωδική, πολιτικά αυταρχική και νομικά έωλη στάση εξουσιοδοτώντας τον εαυτό της για να ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες των εκλογών.

Ο εμμονικός τρόπος που προσπαθεί η Υπουργός να περάσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν είναι προϊόν της ιδιοσυγκρασίας της αλλά ενός γενικότερου πολιτικού σχεδιασμού, που στοχεύει να συρρικνώσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και να παρεμβαίνει το κράτος στη ζωή και τη δράση των σωματείων. Η κυβέρνηση επέλεξε αυτές τις εκλογές ως «πρόβα τζενεράλε» ώστε να επεκτείνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις ΓΣ και τις εκλογές των σωματείων στην απόφαση για τη λήψη απεργίας.

Παράλληλα η κα. Κεραμέως «διαμηνύει» ότι δε θα κάνει δεκτές τις αιτήσεις απόσυρσης των υποψηφίων και των ψηφοδελτίων συνολικά, δείχνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο την αλαζονεία και τη δυσανεξία που έχει στις δημοκρατικές διαδικασίες και το πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως Υπουργός Παιδείας.

Σε τοπικό επίπεδο καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Λασιθίου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης να προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση των υποψηφιοτήτων από το  ΠΥΣΠΕ Λασιθίου και το ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης αντίστοιχα.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, με την απαράδεκτη και πολιτικά αυταρχική στάση της Υπουργού Παιδείας το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις πρόσφορες νομικές διαδικασίες για την ακύρωση των εκλογών.

Ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε την ύστατη αυτή στιγμή:

• Παράταση της θητείας των αιρετών, μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, κάτι που η Κυβέρνηση το έχει πράξει με παράταση θητείας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων.

• Εκλογική διαδικασία με φυσική παρουσία την κατάλληλη χρονική περίοδο που υγειονομικά θα επιτρέπεται.
  • Εκλογές σε εργάσιμη μέρα χωρίς να διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιμένει να στρουθοκαμηλίζει απέναντι στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται για να διεξαχθούν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου παρά τις καταγγελίες, τις νομικές προσφυγές μας και με δεδομένες τις αποφάσεις ανάκλησης υποψηφιοτήτων και ψηφοδελτίων από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις,
    Καλούμε:
    • Όλους τους/ τις συναδέλφους /ισσες να γυρίσουν την πλάτη στις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. ΑΠΕΧΟΥΜΕ μαζικά και συλλογικά από τις εκλογές παρωδίας και αδιαφάνειας για να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Δεν θα πρέπει να κάνουμε κλικ σε link που πιθανόν να μας έρθει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το ΠΣΔ ή το Υ.ΠΑΙ.Θ. ούτε να συνδεθούμε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής πληροφορίας.
    • Όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να παραιτηθούν άμεσα. Δεν υπάρχει κώλυμα σε μέρα μη εργάσιμη και όποιος δεχθεί και συμμετέχει σαν μέλος της εφορευτικής επιτροπής, αυτόματα θέτει τον εαυτό του εκτός σωματείου.
    • Το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης του κλάδου για τη μη διεξαγωγή εκλογών σε καμία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
    • Δεν αποδεχόμαστε το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών και δεν το νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας, στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις την απόφαση της ΔΟΕ. Συντεταγμένα και συλλογικά όλοι να καταθέσουν τις παραιτήσεις, ζητώντας να γίνουν κανονικές εκλογές ανάδειξης αιρετών του κλάδου.

Εμείς δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμιά παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας

Γιάννης Πασπαράκης                                   Σταυρούλα Δατσέρη

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση