Κορονοϊός: Κλειστό το 1ο ΓΕΛ και το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, λόγω κρούσματος
«Μαζικά προαιρετικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές» ζητούν οι Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ροδόπης

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητούν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ροδόπης

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο 1ο ΓΕΛ και στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 15 ημερών οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που δίδασκαν στις αντίστοιχες τάξεις και τμήματα, προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των  σχολείων, αλλά και στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, δε ζητήθηκε έως αυτή τη στιγμή από κανέναν (μαθητή ή εκπαιδευτικό) να κάνει τεστ για COVID-19. Την πρακτική αυτή θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη.

Απαιτούμε το αυτονόητο: κάθε φορά που αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος, τάξης ή μιας σχολικής μονάδας να προβλέπονται προαιρετικά δωρεάν μοριακά τεστ για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό).

Το τονίζουμε για πολλοστή φορά: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ούτε εμείς, ούτε οι μαθητές μας ούτε οι οικογένειες μας ούτε και οι οικογένειες των μαθητών μας.

Περιμένουμε από την Πολιτεία να εξασφαλίσει συνθήκες, τα ελάχιστα  προαπαιτούμενα για τη διδασκαλία, την ομαλή συνέχιση της λειτουργικής σχέσης εκπαιδευτικών – μαθητών.

Προσωπικό  καθαριότητας, μέτρα για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων, διασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας, περιοδικούς ελέγχους – δωρεάν προαιρετικά τεστ για τα μέλη της σχολικής κοινότητας κ.ά..

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα