Κρούσματα κορονοϊού στο ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου: Ανακριβής η καταγγελία των σπουδαστών απαντά ο διευθυντής
Όπως σημειώνει ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου, ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί και εκπαιδευτικοί φορείς, ενώ υπογραμμίζει ότι οι σπουδαστές ανακοινώνουν ανακρίβειες

Απάντηση στην καταγγελία του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής για ύπαρξη δύο νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου εξέδωσε ο διευθυντής, Αναστάσιος Κακούρος.

Στη σχετική ενημέρωση προς το alfavita.gr ο διευθυντής αναφέρει:

Έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

1) Ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από σπουδαστή/στρια  στις 14:50 ότι διαγνώσθηκε θετική/ος  στο Test Covid 19.

Μετά από τρία λεπτά ενημερώθηκαν όλοι οι σπουδαστές μέσω κοινωνικού δικτύου, οι δε σπουδαστές του τμήματος ότι δεν θα προσέλθουν στο ΔΙΕΚ και ακολούθησε και τηλεφωνική ενημέρωση όλου του τμήματος.

Στις 15.30 (προφανώς αφού διάβασε την ανακοίνωση) τηλεφώνησε σπουδαστής/στρια  και μας ανακοινώθηκε ότι διαγνώσθηκε θετική/ος στο Test Covid 19.

Άμεσα  έγινε νέα ανακοίνωση για το νέο κρούσμα και ζητήθηκε από τους  σπουδαστές του τμήματος να μην  προσέλθουν στο ΔΙΕΚ και ακολούθησε και τηλεφωνική ενημέρωση όσων προλάβαμε γιατί κάποιοι έρχονται από όλα τα μέρη της Αττικής και δεν πρόλαβαν αλλά τους έγινε ενημέρωση στην είσοδο του ΔΙΕΚ.

Οι αίθουσες διδασκαλίας των παραπάνω τμημάτων ασφαλίστηκαν.

Έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή σε όλα τα τμήματα, στους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές  και τους επαναλάβαμε τις απαραίτητες συστάσεις για τα μέτρα προστασίας όπως και σε 3 άτομα που παρουσιαστήκαν ως Δ.Σ «κάποιου» συλλόγου σπουδαστών(οι δύο στην συνέχεια το αναίρεσαν).

Έγινε ανακοίνωση και στην ιστοσελίδα  του ΔΙΕΚ ότι διακόπτεται η κατάρτιση των δύο αυτών τιμημάτων ως τις 29/10 και μέχρι νεοτέρας.

2) Ενημερώθηκε ΑΜΕΣΑ ο ΕΟΔΥ, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μαθήσεις η Διευθύντριας του συστεγαζόμενου σχολείου και ο Δήμος Χαϊδαρίου συνεργείο του οποίου ήρθε και έκανε απολύμανση στους χώρους του ΔΙΕΚ.

3) Ορθά θεωρούν ότι πράττουμε και δεν τοποθετούμε πάνω από 15 σπουδαστές σε κάθε τάξη όπου δεν μετακινούνται οι σπουδαστές αλλά μόνο οι εκπαιδευτές των ανά 20 λεπτο.

Λυπούμαστε που νέοι άνθρωποι ανακοινώνουν ανακρίβειες. Ελπίζω ότι δεν ήταν μέλη του συλλόγου Σπουδαστών με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία από τον Ίδρυση του.

Υ.Γ Σήμερα άλλοι δύο άγνωστοι που συστήθηκαν ως μέλη Δ. Σ ίσως του ιδίου συλλόγου μοίραζαν κάποια ανακοίνωση και φυσικά δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από την Διεύθυνση παρά μόνο να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (δεν τα τηρούσαν) και παρότι ζήτησαν με "ιδιαίτερο" ύφος εξηγήσεις τους δόθηκε ενημέρωση, αλλά στην απαίτηση τους να επισκεφτούν όλες τις τάξεις για να διανείμουν την ανακοίνωση τους, τους συστήθηκε να την μοιράσουν στην είσοδο όπως και πριν και για τα μέτρα προστασίας. Δυστυχώς όμως η απάντηση τους ήταν κάποιες "απειλές" δυσφήμησης του Διευθυντή.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ

Κακούρος Αναστάσιος.

logo alfavita