Εκλογές αιρετών: Η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία αποσύρει το ψηφοδέλτιο στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής
Οι εκπαιδευτικοί της Ενωτικής Αριστερής Πρωτοβουλίας στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής αποσύρουν το ψηφοδέλτιο από τις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια

Δήλωση απόσυρσης ψηφοδελτίου της Ενωτικής Αριστερής Πρωτοβουλίας από τις εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απόσυρση ψηφοδελτίου των υποψήφιων της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής.

Με βάση:

1. Την  ΚΥΑ Φ.350/51/139940/E3 της 14/10/2020 με την οποία καθορίζεται ότι οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικό τρόπο.

2. Τις απόφάσεις του Δ.Σ της ΟΛΜΕ 2/102020 “Καμία συμμετοχή της ΟΛΜΕ σε «ηλεκτρονικές εκλογές» και 15/10/2020Οργανωτικά μέτρα για την υλοποίηση της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων για τα Υ.Σ.”

3. Τη δήλωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ  που καταθέσαμε 2/10/2020 μαζί  με το ψηφοδέλτιο αιρετών εκπροσώπων

δηλώνουμε  ότι  η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία  αποσύρει το ψηφοδέλτιο της για τις εκλογές του  ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής.

Με την ενέργεια αυτή δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως δε θα συναινέσουμε, δε θα νομιμοποιήσουμε και δε θα συμμετέχουμε:

- στην άμεση  και αυταρχική παρέμβαση της κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Παιδείας στις διαδικασίες των σωματείων και στην περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.  Ήδη ο νόμος Αχτσιόγλου  θέτει ως προϋπόθεση το 50%+1 για τη λήψη απεργιακής απόφασης.,Η ΝΔ ακολουθεί αμέσως μετά με το φακέλωμα των σωματείων, με την επιβολή μητρώου συνδικαλιζόμενων, ενώ προετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος που μεταξύ άλλων προβλέπει  υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία για λήψη απόφασης για απεργία από τα σωματεία. Όλα τα παραπάνω,σε συνδυασμό με  τον νόμο Χρυσοχοιδη   για τις διαδηλώσεις    και την τωρινή τροπολογία Κεραμέως, αποτελούν κομβικά σημεία μιας οργανωμένης προσπάθειας αποσυλλογικοποίησης, απομαζικοποίησης και αποδυνάμωσης των κινηματικών διαδικασιών.

-στην εγκαθίδρυση  ενός  ιδιότυπου μόνιμου lock down στη λειτουργία των σωματείων και των συνδικάτων. Η πολιτική της κοινωνικής «αποστασιοποίησης» για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού θέλουν να μεταφερθεί  εκεί όπου κρίνεται η δυνατότητα της νεολαίας και των εργαζόμενων να ανατρέπουν την κυρίαρχη πολιτική, στις μαζικές διαδικασίες των Γ.Σ και στη λειτουργία των φορέων συλλογικής οργάνωσης τους.

- στο πλαίσιο της “ηλεκτρονικής δημοκρατίας” που θέλει το σπάσιμο κάθε κοινωνικού δεσμού, προάγοντας την ατομικότητα και τη συνδιαλλαγή, ο εργαζόμενος να ψηφίζει από υπολογιστή, ο εκπαιδευτικός να  κάνει μάθημα από τον υπολογιστή, το παιδί  να παίζει και  να εκπαιδεύεται από τον υπολογιστή.

-στην  ηλεκτρονική ψηφοφορία που ανοίγει το δρόμο για  τον πλήρη έλεγχο  και φυσικά τη δυνατότητα  αλλοίωσης του αποτελέσματος. Είναι σαφές πως η δυνατότητα ελέγχου της ψήφου μέσω εκβιασμών και πιέσεων είναι εξαιρετικά μεγάλη.

                                             ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΑΠ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

1.Ιωαννίδου Παναγιώτα μέλος Δ.Σ Ε΄ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής   2.  Μιχαλόπουλος Παναγιώτης αν. αιρετός ΕΑΠ  ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής 3.  Μπαχτή Άννα μέλος Δ.Σ Ε΄ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής                  4. Σωτηρόπουλος Σεραφείμ αιρετός ΕΑΠ  ΠΥΣΔΕ Ανατ. Αττικής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιαουρτι
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε ελληνικό γιαούρτι κάθε μέρα – Τι λένε οι διαιτολόγοι
Υψηλή πρωτεΐνη, προβιοτικά και γερά οστά: Τα οφέλη αλλά και όσα χρειάζονται προσοχή στην καθημερινή κατανάλωση
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε ελληνικό γιαούρτι κάθε μέρα – Τι λένε οι διαιτολόγοι
τροφές
Τι τρώμε και πώς μυρίζουμε: Οι τροφές που μας κάνουν πιο ελκυστικούς – και αυτές που μας προδίδουν
Σκόρδο, κρέας, αλκοόλ και νηστεία επηρεάζουν τη φυσική οσμή του σώματος και το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι
Τι τρώμε και πώς μυρίζουμε: Οι τροφές που μας κάνουν πιο ελκυστικούς – και αυτές που μας προδίδουν