Οι κομμώτριες από το Πέραμα πήγαν στο Μιλάνο
Μαθητές μαθήτριες της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης του 7ου Εργαστηριακού Κέντρου Α Πειραιά- Περάματος με το πρόγραμμα ERASMUS + επισκέφθηκαν το Μιλάνο

Οι μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα Κομμωτικής Τέχνης του 7ου Εργαστηριακού Κέντρου Α Πειραιά- Περάματος ταξίδεψαν λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, στο Μιλάνο για να επιμορφωθούν  με την υποστήριξη του ΙΚΥ.

Μαθητές μαθήτριες της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης του 7ου Εργαστηριακού Κέντρου Α Πειραιά- Περάματος με το πρόγραμμα ERASMUS + επισκέφθηκαν λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού το Μιλάνο και διηγούνται τις εμπειρίες τους σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 21 Οκτωβρίου.

«Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το σχολείο μας , το 7ο ΕΚ Α Πειραιά Περάματος (εργαστηριακό κέντρο) , από τις 18 Ιανουαρίου 2020 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς και πήραν μέρος 15 μαθητές και μαθήτριες της Γ Τάξης της ειδικότητας της κομμωτικής τέχνης και δύο συνοδοί καθηγητές –καθηγήτριες. Σκοπός του φιλόδοξου προγράμματος ήταν η απόκτηση νέων γνώσεων και τεχνικών δεξιοτήτων όπως και η πιστοποίηση προσόντων, αλλά και η εμπειρία σε σύγχρονα ευρωπαϊκά  και πολύ απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας και ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή του σε αυτήν τη προσπάθεια το ΙΚΥ. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν « πρακτική από το Πέραμα στο Μιλάνο». Φύγαμε όλο ενθουσιασμό γιατί οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα είχαν μια σπάνια ευκαιρία να μαθητεύσουν σε υψηλής φήμης κομμωτήρια ..    Φεύγοντας από Ελλάδα δεν γνωρίζαμε τίποτε για την πανδημία. Όλα ήταν ακόμη στην αρχή. Επιστρέφοντας όμως άρχισαν τα δελτία ειδήσεων να αναφέρουν για το ξέσπασμα της  πανδημίας COVID 19 που έκανε την εμφάνισή της στην Κίνα. Ξεκίνησε τότε ένας αγώνας δρόμου να προμηθευτούμε προληπτικά μάσκες αντισηπτικά για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε» διηγείται η διευθύντρια του 7ου Εργαστηριακού Κέντρου* που υποστηρίζει εργαστηριακά το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος και 1ο ΕΠΑΛ Κερατσινίου , Μαρία Ράπτη.

Μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και αφού όλα πήγαν καλά στο ταξίδι, η κ Ράπτη με αφορμή την εκδήλωση για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ,θυμάται :

«Κάθε βράδυ αφού τελείωναν τα μαθήματα  ,βάζαμε πλυντήριο για να πλύνουν τα παιδιά τα ρούχα τους. Επέμενα –γνωρίζω άλλωστε και από τις σπουδές μου στη Δημόσια Υγιεινή-να τρώμε από συγκεκριμένη ταβέρνα  ελεγχόμενο φαγητό και να παίρνουμε μαζί μας σάντουιτς και να αποφεύγουμε συστηματικά τους μπουφέδες. Παίρναμε πάντα μαζί μας εμφιαλωμένο νερό. Οι μαθητές μας δεν αναμείχθηκαν με άλλους πελάτες του ξενοδοχείου, και πιστεύω ότι αυτά τα προληπτικά μέτρα ήταν σωτήρια».

*Το 7ο ΕΚ Πειραιά Περάματος είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστηριακό κέντρο που υποστηρίζει δεκάδες κυριολεκτικά ειδικότητες εργαστηριακών μαθημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος και1ου ΕΠΑΛ Κερατσινίου.

7o ek peiraia
logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σήριαλ η ημερομηνία

Ξεχάστε το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο: Η αξιοποίηση των κιτ φυσικών επιστημών για την ένταξη εκτοπισμένων μαθητριών/τών στην σχολική ομάδα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
«Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών - Όχι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας μας» - τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και...
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Δύο δύτες, που καθάριζαν τον βυθμό από δίχτυα, βρήκαν τυχαία μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο...
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί