Μαθητικό συλλαλητήριο: Καταγγελία γονέων για τη σύλληψη και κράτηση μαθητών
Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας καταγγέλλει την σύλληψη και κράτηση στην ΓΑΔΑ από την προηγούμενη Πέμπτη, 5 μαθητών που συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας, οι 5 ανήλικοι μαθητές (ένας από 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, δύο από το ΕΠΑΛ Ιλίου, ένας από το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών και ένας από την Σιβιτανίδειο) κρατούνται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους λόγω COVID!

«Το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίων των μαθητικών αγώνων δεν έχει προηγούμενο! Μετά τη συκοφαντία, τις βρισιές, την επιστράτευση των «αγανακτισμένων» και του κοινωνικού αυτοματισμού, είδαμε τα ΜΑΤ να πνίγουν στα δακρυγόνα τις μαθητικές διαμαρτυρίες, να κάνουν σωματική έρευνα σε ανήλικα παιδιά =που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, και τέλος να συλλαμβάνουν μαθητές φορτώνοντάς τους πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι μαθητές με τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους που μετρά ήδη πολλές εβδομάδες, έχουν στριμώξει την κυβέρνηση που επιδεικτικά 7 μήνες τώρα δεν έκανε απολύτως τίποτα προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, προκειμένου να θωρακίσει το σύστημα υγείας. Οι μαθητές αγωνίζονται για τα αυτονόητα, και έχουν δίκιο στα αιτήματά τους.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι γονείς θα παραμείνουμε έμπρακτα δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δε θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι μαθητές και να απαλλαγούν πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους βαραίνουν».

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα