Συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου
Συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές του Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ψήφισμα συμπαράστασης των εκπαιδευτικών του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου για τις συλλήψεις 5 μαθητών και κράτησης τους στη ΓΑΔΑ από την Πέμπτη 15 Οκτώβριου οι οποίοι συμμετείχαν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου:

Την Πέμπτη 15 – 10 – 2020  στη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού απεργιακού  συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα που έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο που του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  εκφράζει  την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και καλεί την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Την Δευτέρα 19 – 10 – 2020 και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές του Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν. Δ. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ – ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα