Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει τη σύλληψη και κράτηση του 14χρονου μαθητή
Άμεση απελευθέρωση του δεκατετράχρονου μαθητή Γυμνασίου και γραμματέα 15μελούς, Βαγγέλη Γρηγορίου! Κάτω τα χέρια απ’ τους μαθητές και τους αγώνες τους!

Με τεράστια αγριότητα την Πέμπτη 15/10, αστυνομικοί συνέλαβαν κι έσυραν σιδηροδέσμιο πίσω απ’ τα κάγκελα των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ έναν δεκατετράχρονο μαθητή Γυμνασίου και τον δικάζουν στο αυτόφωρο με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος!!!

Ο Βαγγέλης Γρηγορίου, γραμματέας του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, δεν πρόλαβε να πάει στο συλλαλητήριο για το οποίο είχε κατέβει. Αφού του έκαναν δύο φορές σωματικό έλεγχο, έξω από μια καφετέρια που είχε πάει με τους συμμαθητές του και δεν βρήκαν τίποτα το «ενοχοποιητικό», του πέρασαν χειροπέδες. Από τότε κρατείται χωρίς να μπορεί να δει κανέναν παρά μόνο τον δικηγόρο του.

Η κυβέρνηση, μέσω των μηχανισμών καταστολής και των άδικων νόμων της, επιχειρεί να εξοντώσει όχι μόνο τον Βαγγέλη, αλλά τα νιάτα που τολμούν να αμφισβητήσουν την πολιτική της. Αντιμετωπίζει τον μικρό μαθητή ως σκληρό εγκληματία γιατί θέλει να τρομοκρατήσει όλους τους μαθητές, για να πάψουν να αγωνίζονται, για να κλείσουν τις καταλήψεις. Η τρομοκρατία της δεν θα περάσει!

Οι μαθητές έχουν δίκιο και ο Βαγγέλης συμμετείχε σε δίκαιο αγώνα. Γι’ αυτό τον συνέλαβαν, τον φυλάκισαν για 4 συνεχείς μέρες, και τον δικάζουν. Απαιτούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος χωρίς καμία κατηγορία σε βάρος του!

Οι μαθητικές καταλήψεις τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά, ενόχλησαν το σύστημα που λύσσαξε εναντίον των παιδιών, τα συκοφάντησε και με πολλούς τρόπους, εντός κι εκτός των σχολείων, προσπάθησε να τα τιμωρήσει. Ο αγώνας των μαθητών είναι αγώνας που πρέπει να απλωθεί σε όλη την εκπαίδευση και να αγκαλιαστεί από τον λαό!

Το εκμεταλλευτικό σύστημα δείχνει το σκληρό του πρόσωπο. Την ώρα που σε επίπεδο ποινών ρίχνει στα μαλακά τα μέλη της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», εξαντλεί την αυστηρότητα του σε έναν έφηβο. Η φασιστικοποίηση του συστήματος βαθαίνει και δεν μπορεί να κρυφτεί. Θα τη νικήσουν οι λαϊκοί αγώνες!

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σύλληψη και την κράτηση του Βαγγέλη Γρηγορίου. Να αφεθεί ελεύθερος χωρίς καμιά κατηγορία!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΊΑΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ!

Ν’ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Νέες βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων υποχρεούνται να φέρουν οι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου - Τι ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους,...
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%
Τι θα ισχύσει για τους υποψηφίους με το 10% στις εφετινές πανελλαδικές, αλλά και τι θα ισχύσει στις πανελλαδικές του 2022 και μετά από το 2023....
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%