Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα σε σχολείο του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»
Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και δωρεάν τεστ κορονοϊού ζητά ο ΣΕΠΕ, μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή σχολείου της περιοχής

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή σχολείου του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγράφηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Ο Σύλλογος ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και διενέργεια δωρεάν τεστ σε μαθητές, γονείς ακι εκπαιδευτικούς.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 16/10 επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, γεγονός αναμενόμενο και για τα σχολεία του Συλλόγου μας και φυσικά είναι μόνο η αρχή!

Εκτός από την αυτονόητη απολύμανση που έγινε στο σχολείο από τον Δήμο, που είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται για την παραπέρα ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως μέτρο για την παραπέρα ιχνηλάτηση του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας, Α΄ Διεύθυνση και ΕΟΔΥ νίπτουν τας χείρας τους! Ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε γονιός και τα παιδιά του αφήνονται στην τύχη τους και στα χέρια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, για να διαπιστώσουν αν  έχουν ή όχι κολλήσει τον ιό! Σε μια τετραμελή οικογένεια π.χ. ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να κόψει το λαιμό της να βρει τουλάχιστον 400 ευρώ για να κάνει το πολυπόθητο τεστ αλλιώς …..γαία πυρί μειχθήτω!!

Ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση της ΝΔ για δωρεάν τεστ και για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ακόμα και τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει δραματικά μέρα με τη μέρα, με την Αττική να πρωτοστατεί στον χάρτη της πανδημίας! Καμιά επιστημονική στήριξη και φροντίδα για τα Δημόσια σχολεία, μόνο η συνεχής επίκληση στη δική μας  ατομική ευθύνη, ενώ ούτε λόγος για την κρατική ευθύνη, που εξαντλήθηκε στις μάσκες- γίγας και τα …παγουρίνο!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει αλλά και ούτε σκοπεύει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την υγεία και την ασφάλεια του λαού! Είναι οι ίδιοι που δίνουν απλόχερα το κρατικό χρήμα, που με κόπο, πόνο και θυσίες βγαίνει από τις τσέπες του λαού, σε ΝΑΤΟ, πολυεθνικές, τουριστικό και όχι μόνο κεφάλαιο! Οι ίδιοι που στα υπουργικά τους γραφεία αρνούνται να δεχτούν τις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών και των γονιών (που όλο αυτό τον καιρό είναι στους δρόμους) …λόγω της πανδημίας αλλά με θράσος στοιβάζουν εμάς και τους μαθητές μας σε αίθουσες – κλουβιά! 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 4ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ (με γιατρούς και δωρεάν τεστ για όλους)! ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ 15 ΜΕ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ!! ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ - ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
«Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και...
Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Η καθηγήτρια συνελήφθη μετά από μήνυση του διευθυντή του σχολείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε περάσει πειθαρχικό για ανάλογο...
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων
Αναλυτική ενημέρωση για τις τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από τον αιρετό...
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων