ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και το λαό μας
Το Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει το όργιο της κρατικής καταστολής στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που διεκδικούν υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Με την τρομοκρατία δεν θα ξεμπερδέψουν με τους αγώνες!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τους μαθητές και το λαό μας!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει το όργιο της κρατικής καταστολής στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που διεκδικούν υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο. Ένα σκηνικό που επαναλήφθηκε αργότερα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…. ενώ έχουν προηγηθεί πολλά άλλα δείγματα της πολιτικής «του κνούτου». Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει διαρκώς σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των ανήλικων μαθητών και του λαού, προκειμένου να εμπεδωθεί το «νόμος και τάξη» και να επιβληθεί «σιγή ασυρμάτου», απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές. Μετά την συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλε-απουσίες», όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχωρά στην ωμή βία.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ δηλώνει απερίφραστα ότι θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές και σε όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις. Τα αιτήματα είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει! Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού θα πέσει στο κενό.

Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Κλιμακώνουμε με τα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη και την πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Οκτωβρίου!

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα