ειδικη αγωγή
Οι πρόσφατες καταγγελίες και ανακοινώσεις της ΕΛΜΕΣΙ (έκδοση 24/9 και 28/9/2020) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες της «Σιβιτανίδειου Δημόσιας Σχολής Tεχνών και Επαγγελμάτων», σύμφωνα με τον Σύλλογο Μόνιμων Διοικητικών Υπαλλήλων Σιβιτανίδειου Ιδρύματος (ΣΜΔΥΣΙ)

Ο ΣΜΔΥΣΙ σε επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σε αρκετά τμήματα συνωστίζονται 26 έως 31 μαθητές. Επιπλέον, κάνει λόγο για ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και καλεί τη διοίκηση της ΣΔΣΤΕ και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους δίνοντας άμεσα λύση στα ζητήματα που τίθενται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

 Οι πρόσφατες καταγγελίες και ανακοινώσεις της ΕΛΜΕΣΙ (έκδοση 24/9 και 28/9/2020) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες της ΣΔΣΤΕ.

Σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σε αρκετά τμήματα συνωστίζονται 26 έως 31 μαθητές , ενώ ήδη ο αριθμός των 25 μαθητών ανά αίθουσα θεωρείται επισφαλής για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών!

Είναι προφανές ότι για τη διασφάλιση ουσιαστικών συνθηκών αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού στα σχολεία σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στη Σχολή (μάσκα, αντισηπτικό, καθαριότητα χώρων, απολύμανση), απαιτείται καταρχήν, η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, συνεπώς επιπλέον χώροι διδασκαλίας και εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τις επιβαλλόμενες από την συγκυρία της πανδημίας έκτακτες ανάγκες. Οι διαμαρτυρίες και των μαθητών της ΣΔΣΤΕ τις τελευταίες ημέρες έδειξαν, με τον δικό τους τρόπο, αυτές τις ανεπάρκειες και ελλείψεις.

Το ΔΣ του ΣΜΔΥΣΙ δηλώνει την στήριξή του στα αιτήματα που διατυπώνουν οι ανακοινώσεις-καταγγελίες της ΕΛΜΕΣΙ και καλεί και αυτό με τη σειρά του τη διοίκηση της ΣΔΣΤΕ και το ΥΠΑΙΘ να αναλάβουν τις ευθύνες τους δίνοντας άμεσα λύση στα ζητήματα που τίθενται. Η διοίκηση της ΣΔΣΤΕ ειδικότερα, δεν μπορεί να εγκαλεί το σωματείο των εκπαιδευτικών, όταν αυτό κάνει το στοιχειώδες καθήκον του να καταγγείλει μια απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους εκπαίδευσης της ΣΔΣΤΕ. Ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για το μεγάλο αριθμό εγγραφών στα σχολεία της ΣΔΣΤΕ, ο συνωστισμός των μαθητών-εκπαιδευτικών και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν μπορεί να προσπερνιόνται με επίκληση τους κύρους των μελών του ΔΣ της Σχολής. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Διεκδικούμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς :

1. Τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες

2. Την κάλυψη των διδακτικών κενών με την πρόσληψη του αναγκαία αριθμού εκπαιδευτικών

3. Την αξιοποίηση όλων των ανενεργών χώρων της ΣΔΣΤΕ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας (π.χ. αίθουσες ΚεΔιΒιΜ, χώροι που θα ελευθερωθούν με τη λειτουργία του ΙΕΚ μόνο απογευματινές ώρες)

Για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς χώρους της Σχολής και να εξασφαλιστεί το μέγιστο της ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων