Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» ο περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή από την εξωτερική εργασία των εποπτών Δημόσιας Υγείας

Να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή από την εξωτερική εργασία των εποπτών Δημόσιας Υγείας ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει, με ανακοίνωση, τον «αντεργατικό κατήφορο της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη» και απαιτεί λύσεις στα δίκαια αιτήματα εργαζομένων της Περιφέρειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Καταγγέλλουμε τον αντεργατικό κατήφορο της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη, που, αντί να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων και να λύσει τα προβλήματά τους, προσέφυγε στα δικαστήρια, για να βγάλει την αποχή των Εποπτών Δημόσιας Υγείας από την εξωτερική εργασία παράνομη και καταχρηστική.

Η κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ αντί να λύσουν προβλήματα, αντί να δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, προσπαθούν να ακυρώσουν, να βάλουν φρένο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αξιοποιώντας την «τυφλή» δικαιοσύνη.

Με περισσή υποκρισία επικαλούνται την ανάγκη οι υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας να λειτουργούν απρόσκοπτα εν καιρώ πανδημίας και την ίδια ώρα δε διαθέτουν στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας τα αναγκαία μέσα για να δουλεύουν. Δεν τους εξασφαλίζουν μέσα μεταφοράς για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τους «υποχρεώνουν» να  μετακινούνται με τα προσωπικά τους ΙΧ, χωρίς να αποζημιώνονται, προσέλαβαν συμβασιούχους οδηγούς και δεν τους έδωσαν αυτοκίνητα να οδηγούν, «συμμορφώθηκαν» αμέσως με την απόφαση μη χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος, συνεχίζουν να μπαλώνουν την υποστελέχωση με συμβασιούχους εργαζόμενους, προωθούν σχέδιο νόμου για την δημιουργία «παραελεγκτικού» μηχανισμού.

Ντροπή τους!!!!

Με fast track δίκες και εν κρυπτώ διαδικασίες προσπαθούν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στις υπηρεσίες, τα εργοστάσια και τους δρόμους, για να συνεχίζεται ανεμπόδιστη η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αποδεικνύεται πως και μόνο στην εκδοχή της συλλογικής έκφρασης, στην εξαγγελία διεκδίκησης αιτημάτων, σπεύδουν να βγάλουν τους εργαζόμενους «παράνομους».

Κράτος και εργοδοσία φοβούνται ακόμα και την πιο απλή μορφή διεκδίκησης.

Γι’ αυτό εντείνουν και την καταστολή. Γι’ αυτό περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία, δυσκολεύουν τις συναθροίσεις, «απαγορεύουν» τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες, προσπαθούν να βάλουν τους δικούς τους «απαγορευτικούς» όρους στη λειτουργία των Σωματείων.

Νόμοι και εξαγγελίες της ΝΔ (χουντικής έμπνευσης νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κάμερες, ηλεκτρονική ψηφοφορία, εξαγγελίες για νέο νόμο ενάντια στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων κ.λπ.), νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ πριν (νόμος για απεργία, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, αλλαγές συνδικαλιστικού νόμου κ.λπ.), συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, για να αναχαιτίσουν τους αγώνες που έρχονται και την οργή που βράζει στους χώρους δουλειάς.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής και απαιτούμε λύσεις στα δίκαιά αιτήματά τους.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος απέναντι στη βαρβαρότητα, την αντεργατική επίθεση και την καταστολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - ΑΠΘ
ΑΕΙ: Στάση εργασίας διδασκόντων ΑΠΘ για τη λειτουργία σε μέγιστη πληρότητα
Ζητούν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υφυπουργού Παιδείας και πρόνοια για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με υβριδικό τρόπο καθηγητών...
ΑΕΙ: Στάση εργασίας διδασκόντων ΑΠΘ για τη λειτουργία σε μέγιστη πληρότητα
Εκλογές αιρετών
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου
Και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση τη Δευτέρα 13/12 στις 16:00 στη μεγάλη αίθουσα στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου