Μουσικό Σχολείο Ρόδου: Άλλη μια αίθουσα αποδόθηκε προς χρήση, η 8η μέσα σε ένα χρόνο
Κοινή ανακοίνωση από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και το Σύλλογο Γονέων

Αμέσως μετά την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής πέρυσι, σχολείο και σύλλογος γονέων διεκδικήσαμε από αυτήν, με γραπτές και τεκμηριωμένες προτάσεις, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχολικής μας μονάδας. Μετά την πρώτη γόνιμη συνάντηση αντιπροσωπείας της διεύθυνσης του σχολείου και του ΔΣ του συλλόγου γονέων με τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Στράτο Καρίκη (8-10-2019), ακολούθησαν κι άλλες με τον ίδιο, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Χριστοδούλου, τις Διευθύνσεις Παιδείας, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου (και δη τον προϊστάμενο κ. Δημήτρη Κυπριώτη και τον κ. Παύλο Διακοσταματίου, γονείς μαθητών του σχολείου μας, πολλαπλά υποστηρικτικούς σε κάθε σχετικό θέμα) κ.ά. Ζητήσαμε επίσης βοήθεια κι από άλλους, όπως ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου (της γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού).

Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και την υποστήριξη. Αποτέλεσμα, λοιπόν, όλων των προσπαθειών και της ανταπόκρισης που βρήκαμε, ήταν ήδη κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά η δημιουργία, διαμόρφωση και απόδοση προς χρήση επτά (7) συνολικά αιθουσών, ορισμένες εντελώς καινούργιες, άλλες ανακατασκευασμένες κι άλλες κατάλληλα διαμορφωμένες. Πρόσφατα, άλλη μία αίθουσα κατασκευάστηκε από τη Σχολική Επιτροπή Β/βάθμιας Εκπ/σης και ήδη χρησιμοποιείται (της οποίας μάλιστα την εσωτερική διαμόρφωση και διακόσμηση ανέλαβαν οι μαθητές/τριες του σχολείου, πράξεις που μας κάνουν υπερήφανους)!

nea_aithoysa_es.jpg

Επιπλέον, από τον κρατικό φορέα «Κτιριακές Υποδομές», κλιμάκιο του οποίου επισκέφθηκε την 1-10-2020 το σχολείο μας (χάρη και στην υποστήριξη του βουλευτή κ. Γιάννη Παππά), εκτός πολλών άλλων, διεκδικούμε και την κατασκευή τεσσάρων (4) νέων αιθουσών. Στην προσπάθεια αυτή πολύτιμη είναι η προσφορά ολοκληρωμένης αρχιτεκτονικής μελέτης από φίλο του σχολείου, τον ιδιώτη πολιτικό μηχανικό κ. Σταμάτη Πατούνα, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Επιπρόσθετα, ήδη υλοποιείται η υπόσχεση για ενίσχυση των καλών μας έργων από το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Επίσης, το σχολείο μας έχει ενταχθεί σε ένα ευρύ δημοτικό πρόγραμμα συντηρήσεων.

Τέλος, ευχαριστούμε τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου μουσικής Ν. Αιγαίου κ. Θεοδώρα Τσιμπούρη, καθώς και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη γιατί με τη διαρκή μέριμνα και υποστήριξή τους βοηθούν πάντα στην υλοποίηση κάθε ευγενούς στόχου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!