ΕΑΠ της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Δε θα συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις
Ενωτική πρωτοβουλία της Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής- Είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι οι χωροφύλακες των παιδιών μας!

Η δήλωση της Υπουργού Παιδείας για τηλεκπαίδευση στους μαθητές των κατειλημμένων σχολείων αποτελεί μια αδίστακτη προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τους εκπαιδευτικούς σε ρόλο χωροφύλακα και απεργοσπάστη απέναντι στους αγώνες των μαθητών. Αφού απέτυχαν οι εισαγγελείς, οι “αγανακτισμένοι γονείς” και οι καλοταϊσμένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ  ρίχνει το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς με ¨εντολές” από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης(!!!).  Την ίδια στιγμή η δήλωση αυτή φανερώνει τον πανικό της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας από το ρεύμα των μαθητικών κινητοποιήσεων που φουντώνει καθημερινά.

Τα προβλήματα στα σχολεία προκαλούν ασφυξία. Μαθητές εκπαιδευτικοί στοιβαγμένοι σε τμήματα 26 και 27 μαθητών, κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν μπορεί να τηρηθεί. Τα διαρκή κρούσματα στα σχολεία, οι έντονες διευθυντικές πιέσεις για «εξ αποστάσεως» και ανοιχτές κάμερες στις τάξεις όταν χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται εξαιτίας των κενών και της αδιοριστίας. κάνουν την καθημερινότητα στα σχολεία αφόρητη για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η ανεργία και η φτώχεια που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες  από τα απανωτά αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης έχει δραματικές συνέπειες στα παιδιά. Τα αιτήματά τους σωστά και δίκαια! Απαιτούν 15άρια τμήματα, μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία, να μην εφαρμοστεί η λαιμητόμος της τράπεζας θεμάτων και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του ΥΠΑΙΘ.

Η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στις διεκδικήσεις των μαθητών και του εκπαιδευτικού κινήματος είναι η καταστολή και ο αυταρχισμός. με καινούριο όπλο στη φαρέτρα της την εξ αποστάσεως και τις απουσίες σε αυτή μαζί με την αναπλήρωση σε γιορτές, αργίες κλπ. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν τη διαβόητη πλέον «εξ αποστάσεως» και μάλιστα υποχρεωτικά, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο ώστε να συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις». Αποδεικνύεται τελικά  πως η «εξ αποστάσεως» αποτελεί για το ΥΠΑΙΘ ένα πολυ-εργαλείο επιβολής αντιδραστικών μέτρων που θα οδηγήσει στη διάλυση του ήδη απαξιωμένου δημόσιου, υποχρεωτικού, δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά, στην παράδοση του στις εταιρείες και την πλήρη καθυπόταξη όλων των ζωντανών του στοιχείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωση της η ΕΑΠ Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής 11/5/2020 για την κατάπτυστη τροπολογία Κεραμέως για την γενίκευση της εξ αποστάσεως και τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος μεταξύ άλλων εκτιμούσε: " βαφτίζει «απρόβλεπτο γεγονός» κάθε περίπτωση που θα αναδεικνύεται η αδιαφορία ή η ευθύνη του κράτους για τη δυσλειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Έτσι, “Απρόβλεπτο γεγονός” θα αποτελεί η έλλειψη εκπαιδευτικών και τα χιλιάδες κενά ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές. Απρόβλεπτο γεγονός  θα αποτελεί η αδυναμία του κράτους να παράσχει κατ΄οίκον διδασκαλία σε μαθητές που αδυνατούν λόγω προβλημάτων υγείας να παρακολουθήσουν τα σχολεία. Απρόβλεπτο γεγονός θα είναι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις των μαθητών απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά, αντεργατικά μέτρα που προετοιμάζονται, και ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία απεργοσπαστικού μέτρου. Η κυβέρνηση θωρακίζει το κράτος απέναντι στο νέο τσουνάμι μέτρων που ετοιμάζει για τις επιπτώσεις της κρίσης που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.”

-Καλούμε τον κλάδο να καταγγείλει απερίφραστα τα αντιδημοκρατικά καταστολής καταστολής και ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων και μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες των μαθητών.Δεν νομιμοποιείται κανένας διευθυντής να βγάλει πρόγραμμα και να καλέσει τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση με βάση δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας.

-Καλούμε την Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και την ΟΛΜΕ άμεσα να καταδικάσουν και να απορρίψουν έμπρακτα τα νέα υπουργικά «φιρμάνια». Με τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας κανένας Σύλλογος Διδασκόντων και κανένας εκπαιδευτικός να μην αποδεχθεί να εφαρμόσει τις αυταρχικές εντολές του ΥΠΑΙΘ. ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, αν το Υπουργείο προχωρήσει σε μέτρα πέρα από την απλή δήλωση της Υπουργού, να πάρουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα (στάσεις εργασίας, αποχή κλπ).

-Να προκηρυχθούν τις επόμενες μέρες  νέες Γ.Σ και Γ.Σ Προέδρων για να αποφασίσουμε πολύμορφο αγωνιστικό σχέδιο αγώνα με κινητοποιήσεις  με απεργία τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη και κλιμάκωση. Να μπει τέλος στην αδράνεια της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που έχει εγκαταλείψει τον κλάδο, αφήνοντας το δρόμο ανοιχτό στην κυβέρνηση να προωθεί ανενόχλητη την αντιλαική, αντι εκπαιδευτική πολιτική της.  

                              ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ- ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ

                            ΠΕΜΠΤΗ 1/10,12.00, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (3ωρη στάση εργασίας 11-2)

                                                      

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αποκάλυψη Δεβετζή: Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με έριξε στον καναπέ
Σοκαριστική αποκάλυψη από την Πηγή Δεβετζή για σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από παράγοντα του αθλητισμού
Αποκάλυψη Δεβετζή: Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με έριξε στον καναπέ
Στο πόδι οι εκπαιδευτικοί! Αγανάκτηση, θυμός και συμμετοχή στην απεργία αποχή για την αξιολόγηση
Μπροστά στην πρωτοφανή μαζικότητα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή την Άνοιξη, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξαπολύει απειλές. Ξεσηκωμός...
Στο πόδι οι εκπαιδευτικοί! Αγανάκτηση, θυμός και συμμετοχή στην απεργία αποχή για την αξιολόγηση
Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Εγκύκλιος για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Η εγκύκλιος αφορά στις Διαδικασίες επιμόρφωσης Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ60 στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση...
Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Εγκύκλιος για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών