Σύλλογος Ρόζα Ιμβριώτη: Είμαστε δίπλα στους μαθητές στις μεγάλες, πολύμορφες κινητοποιήσεις
3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας της ΔΟΕ 11π.μ. – 2μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Αξιοποιούμε την 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας της ΔΟΕ (11π.μ. – 2μ.μ.)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ως Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχουμε ήδη χαιρετίσει τους αγώνες των μαθητών, των παιδιών μας! Και συνεχίζουμε να το κάνουμε παρά και ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση που έχει οργανωθεί εναντίον τους!

Είμαστε δίπλα στους μαθητές στις μεγάλες, πολύμορφες κινητοποιήσεις, που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα για το αυτονόητο δικαίωμα μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών για την ασφαλή διά ζώσης πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ήδη έχουν γίνει δεκάδες κινητοποιήσεις πανελλαδικά, με αποκορύφωμα την κινητοποίηση της 24ης Σεπτέμβρη στην Αθήνα, εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη, και συνεχίζουμε με το νέο Συλλαλητήριο 1/10 στις 12 μ. στα Προπύλαια.

 Όλοι μαζί απαιτούμε το αυτονόητο: Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σε όλα τα σχολεία, τεστ ανίχνευσης του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ιατρική παρακολούθηση και υποστήριξη των σχολείων.

Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων για το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε και ψήφισε η κυβέρνηση εν μέσω εγκλεισμού, για το οποίο εξάλλου οι μαθητές είχαν κάνει ξεκάθαρο ότι δε δέχονται την «Τράπεζα Θεμάτων». Είναι συνέχεια των δεκάδων κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων από την αρχή της πανδημίας για τους όρους και προϋποθέσεις ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων, ενάντια στο αντιπαιδαγωγικό - αντιδραστικό μέτρο της κάμερας μέσα στην τάξη.

Η κυβέρνηση, ενώ δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με υγιεινή και ασφάλεια, δηλ. ενώ δεν ανέλαβε τις ευθύνες της, εξαπολύει κύμα τρομοκρατίας απέναντι στο μαθητικό κίνημα: εισαγγελείς, αστυνομικοί έξω από υπό κατάληψη σχολεία, πρόθυμοι δήμαρχοι, «αγανακτισμένοι» γονείς, ΜΜΕ, γνωστοί δημοσιολόγοι, κυβερνητικά στελέχη, αξιοποιούνται σε αυτήν την υπόθεση. Έφτασαν στο σημείο να αναζητούν ευθύνες από διευθυντές και εκπαιδευτικούς που δεν συμμετέχουν στην καταστολή του μαθητικού κινήματος!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ως παιδαγωγοί της νέας γενιάς, η θέση μας είναι πάντα δίπλα σε κάθε μαθητή, ώστε να συμβάλλουμε στη γνωστική, ψυχολογική και κοινωνική του ανάπτυξη, είτε αυτό γίνεται στην τάξη στη διάρκεια του μαθήματος είτε στο προαύλιο του σχολείου συζητώντας με τους μαθητές για τις κοινωνικές τους ανησυχίες, ακόμα και τα οικογενειακά τους προβλήματα, είτε στον δρόμο με τα μεγαλύτερα παιδιά, αγωνιζόμενοι για ένα σχολείο που να καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες. Η στάση αυτή είναι σύμφυτη με τον ρόλο μας ως εκπαιδευτικών.

Πάμε κόντρα στη συκοφάντηση και στην υποτίμηση της νοημοσύνης των μαθητών! Λέμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι μαθητές δεν είναι «ουσιαστικό τους σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία» είναι πραγματικά ουσιαστικό! Οι μαθητές είναι πράγματι «υποκινούμενοι», αλλά όχι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες αλλά από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν στα σχολεία τους! Οι μαθητές δεν είναι αυτοί που κρατάνε το σχολείο κλειστό, αλλά τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς, οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και το ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου, που τους θέλει ημιμαθείς για να βολεύονται με «μισή ζωή».

Για μας, οι αγωνιζόμενοι μαθητές κρατούν μια χαραμάδα ανοιχτή στο δημόσιο σχολείο, όπου όλοι οι μαθητές με ασφάλεια θα μπορούν να αναπτύσσουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους, να μαθαίνουν να εξηγούν την αντικειμενική πραγματικότητα, ώστε να μπορούν να την αλλάζουν. Είναι χρέος όλων των εκπαιδευτικών, μαζί με τους μαθητές μας, σε αυτήν τη φάση να κρατήσουμε αυτήν τη χαραμάδα ανοιχτή, να συμβάλουμε στη διαπαιδαγώγηση μιας γενιάς που θα διεκδικεί το σχολείο των πραγματικών μορφωτικών της αναγκών, μιας γενιάς που ωριμάζοντας μέσα και από αυτήν τη διαδικασία, θα καταφέρει να ανοίξει διάπλατα την πόρτα για το σχολείο και την κοινωνία που της αξίζουν.

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ο αριθμός μπορεί να διπλασιασθεί μέχρι το 2040 εάν δεν ληφθούν «φιλόδοξα» μέτρα, προειδοποιεί η Διεθνής Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι προγραμματίζεται το 2021, ο ρόλος των στελεχών και η ετήσια έκθεση
Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων - Πριν τα Χριστούγεννα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση -...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών