Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην προϊστάμενη εισαγγελίας Πειραιά, σήμερα Δευτέρα 28/9 στις 13.00 (Δικαστήρια Πειραιά, Σκουζέ  3-5)

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά υποστηρίζουν τα αιτήματα των μαθητών τους και δεν θα αφήσουν να περάσει με κυβερνητική εντολή, η τρομοκρατία και η καταστολή. Αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, στοχοποιεί νέα παιδιά.

Η Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

   Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, αστυνομικά τμήματα του Πειραιά και των γύρω Δήμων, ζητούν στοιχεία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, για τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Αφού δεν έπιασε η συκοφαντία, η προσπάθεια να ταυτίσουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών (για μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, για προσλήψεις εκπαιδευτικών-καθαριστριών), με τους "αρνητές της μάσκας", ενεργοποιείται, με κυβερνητική εντολή, σχέδιο καταστολής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες!

Αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, στοχοποιεί νέα παιδιά.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά τη Δευτέρα 28/9 13:00. Καλούμε και άλλα σωματεία-φορείς να πάρουν μέρος.

Σχεδιάζουν δε, όπως φαίνεται (και από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν), την κλήση διευθυντών σχολείων στα Αστυνομικά Τμήματα, για να υποδείξουν τους "υπαίτιους" των κινητοποιήσεων.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι να λειτουργούν σαν παιδονόμοι,  να καταδίδουν τους μαθητές τους, που αγωνίζονται. Ματαιοπονεί η κυβέρνηση.

Σε περίπτωση κλήσης εκπαιδευτικού στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση:

  • ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ
  • τονίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν συλλογική απόφαση των μαθητών

Για την στάση (ευτυχώς) μικρής μερίδας Διευθυντών σχολείων

            Στο ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των μαθητικών κινητοποιήσεων, πήραν μέρος, δυστυχώς, και ορισμένοι διευθυντές σχολείων του Πειραιά, που έκαναν απαράδεκτα πράγματα: με το μότο ότι «η κατάληψη είναι παράνομη» ή με το επιχείρημα ότι κατά την κατάληψη «υπάρχει πιο εύκολα διασπορά του κορονοϊού»(!),  προχώρησαν σε απαγόρευση πραγματοποίησης συνέλευσης και ψηφοφορίας, απειλές για κλήση του εισαγγελέα (σε ανήλικους μαθητές τους!), κλήση της Αστυνομίας, "προειδοποιητικά" μηνύματα σε γονείς με σκοπό την ενεργοποίηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, μέχρι και κοψίματα αλυσίδων κατάληψης. Αυτές είναι μερικές από  τις απαράδεκτες ενέργειες συγκεκριμένων  διευθυντών.

            Με τις πράξεις τους αυτές, οι συγκεκριμένοι διευθυντές όχι μόνο εγγράφουν ένα απαράδεκτο προηγούμενο να αναλαμβάνουν το ρόλο της εσωτερικής αστυνομίας στο σχολείο, αλλά και, ουσιαστικά, γίνονται συνένοχοι με την κυβερνητική πολιτική που αφήνει απροστάτευτους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από την πανδημία.

  1. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώσουν την ΕΛΜΕ σε περίπτωση που έχουν αντιληφθεί τέτοια περιστατικά.
  2. Θα προχωρήσουμε σε αποφασιστική καταγγελία αυτών των διευθυντών και συμπεριφορών.
  3. Θα καλέσουμε άμεσα σε απολογία και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο πειθαρχικών συνδικαλιστικών μέτρων σε κάποιες περιπτώσεις.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η 38χρονη Παρθένα Κουτμερίδου κόρη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Νόσησε με τον ιό ενώ ήταν έγκυος

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στη Νίκαια
«Πελάτης» του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων και ο 35χρονος που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια - Εμπλοκή δεκάδων αστυνομικών
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στη Νίκαια
Η παραλλαγή Όμικρον «διέσχισε» τον Ατλαντικό - Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ - Άτομο «πλήρως εμβολιασμένο που εκδήλωσε ήπια συμπτώματα, παρουσιάζοντας βελτίωση»
Η παραλλαγή Όμικρον «διέσχισε» τον Ατλαντικό - Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ