«Όχι» στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων λέει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
«Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσουν όλοι ότι τα προβλήματα των σχολείων, είναι αυτά που  μας ''υποκινούν'' να αγωνιστούμε», σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της

Μόρφωση, υγεία και ασφάλεια στα σχολεία ζητά η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την «ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της Κυβέρνησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλουμε τα γεγονότα που τις τελευταίες μέρες αυξάνονται, φαινόμενα ποινικοποίησης των αγώνων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της Κυβέρνησης: έχουμε εισαγγελικές παρεμβάσεις με κλητεύσεις αστυνομίας σε μαθητές (Κερατσίνι), σε γονείς μέλη Ενώσεων, Συλλόγων, αλλά  και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αττικής (Πετρούπολη) αλλά και απαράδεκτες παρεμβάσεις στις μαθητικές  κινητοποιήσεις από το Δήμαρχο των Αγ. Ανάργυρών -Καματερό, μεμονωμένων περιπτώσεων διευθυντών (Πέραμα,4η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας), αλλά  και  μεμονωμένων περιπτώσεων γονέων (Άλιμος, Ελληνικό Αργυρούπολη) προς τους αγωνιζόμενους μαθητές.

Παράλληλα καταγγέλλουμε την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την Ένωση Γονέων Κορυδαλλού όπως είχαμε  τοποθετηθεί και στο από 7/9/2020 Δελτίο Τύπου μας. Καταδικάζουμε και αυτήν την προσπάθεια ποινικοποίησης ως παρέμβαση σε συλλογικά όργανα, ενάντια σε κάθε συνδικαλιστική δράση.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσουν όλοι ότι τα προβλήματα των σχολείων, είναι αυτά που  μας ''υποκινούν'' να αγωνιστούμε. Οι γονείς μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να βάλλει εμπόδια στους αγώνες που πηγάζουν από τις αγωνίες μας για το μέλλον της μόρφωσης και της υγείας των παιδιών μας.

Τους δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα  τους κάνουμε την χάρη!!!!

Ως Ομοσπονδία Αττικής με τα μελή μας τις Ενώσεις και τους Συλλόγους θα είμαστε στην 1η γραμμή των διεκδικήσεων για τα παιδιά μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ -ΥΓΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Διαβάστε Επίσης: