Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Άμεση στήριξη σε απολυμένη νηπιαγωγό
Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών επιισημαίνει ότι η απόλυση έρχεται μετά από σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε στις επιλογές των διευθυντών, το 2011, μεταξύ αιρετών και υποψηφίου διευθυντή και χαρακτηρίζει την απομάκρυνση της νηπιαγωγού άδικη και εκδικητική

Την άδικη και εκδικητική απόλυση νηπιαγωγού και πρώην Διευθύντριας Εκπαίδευσης καταγγέλλει το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών - Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε. Αιγάλεω.

Η απόλυση έρχεται μετά από σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε στις επιλογές των διευθυντών, το 2011, μεταξύ αιρετών και υποψηφίου διευθυντή για τη βαθμολογία του στη συνέντευξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δυστυχώς οι διώξεις εκπαιδευτικών και το κυνήγι μαγισσών δεν έχει τέλος με τις όποιες αντιπαραθέσεις να πετυχαίνουν δραματικό χτύπημα σε συναδέλφισσα…ενώ είχαν αίσιο τέλος για τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ, που ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στα συμβούλια επιλογής διευθυντών υπερασπίστηκαν και αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των συναδέλφων, και τελικά αθωώθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη, δεν υπήρξε παρόμοια έκβαση για την προηγούμενη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, συνάδελφο νηπιαγωγό .... Η σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε στις επιλογές των διευθυντών, το 2011, μεταξύ αιρετών και υποψηφίου διευθυντή για τη βαθμολογία του στη συνέντευξη, αφού στράφηκε με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά όλων των μελών του ΠΥΣΠΕ, την οδήγησε σε καταδίκη και σε απόλυση και μάλιστα με ισχύ από 18/4/2018.

Είναι σαφές πως η συναδέλφισσα διώχθηκε εκδικητικά και τιμωρήθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό με την πιο αυστηρή ποινή, αναντίστοιχη των πράξεων της.  Επειδή είμαστε ενάντια σε κάθε αναίτια προσπάθεια ποινικοποίησης των καθηκόντων μας, ζητούμε από όλους τους συναδέλφους, τα Δ.Σ τη Δ.Ο.Ε και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν άμεσα τη συνάδελφο με ψηφίσματα και κάθε δυνατή συνεισφορά, προκειμένου να της αποδοθεί χάρη, όπως η ίδια έχει αιτηθεί (αρ.πρ.3963/21/1/20) και προσφεύγοντας στην ακύρωση της απόλυσης να επαναπροσληφθεί, απαλλασσόμενη από την άδικη καταδίκη. Ζητάμε την έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης με οικονομική ενίσχυση της συναδέλφου από τη ΔΟΕ, καθώς η αναδρομική επιστροφή των δεδουλευμένων, δυσχεραίνουν την οικονομική της κατάσταση. Η απάντηση στην πρωτοφανή καταδίκη και απόλυση της συναδέλφου πρέπει να είναι μόνο μία.

Πρωτοφανής αλληλεγγύη, αλληλεγγύη χωρίς όρια, γιατί στη θέση της θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας.

Για εμάς η αλληλεγγύη δεν είναι a la carte, αλλά είναι το όπλο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας!

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις