Πρωτοβουλία αναπληρωτών για τριμηνίτες: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών!
Τέτοιες προσλήψεις είναι μακριά από τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας! Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα! Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Στο αίσχος των τρίμηνων συμβάσεων των αναπληρωτών απαντάμε: Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας με ειδική πρόσκληση καλεί τους υποψήφιους αναπληρωτές να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις για να καλύψει μ΄αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργικά κενά που προκύπτουν « για λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του κορονοιού». Προβλέπεται δια ζώσης διδασκαλία και μάλιστα όχι μόνο πλήρους αλλά και μειωμένου ωραρίου!

Χωρίς ντροπή καλούν τους αναπληρωτές να μετακομίσουν για ένα τρίμηνο, να βρουν σπίτι για ένα τρίμηνο, να «απασχοληθούν» για ένα τρίμηνο και μετά να τους δείξουν ξανά την πόρτα της ανεργίας, έχοντας χάσει μάλιστα και τη δυνατότητα να βγουν στο ταμείο ανεργίας, αν δεν ανανεωθεί η σύμβασή τους ή αν δεν τους πάρουν με νέα. Για άλλη μία φορά, γεμίζουν με ανασφάλεια και διλήμματα τους αναπληρωτές, λες και δε μας έφταναν η ανασφάλεια και τα διλήμματα που ήδη είχαμε! Τι να δηλώσουμε, ποιες περιοχές, μακριά ή κοντά στην οικογένειά μας!

Μάλιστα, απ΄ όλη αυτή τη διαδικασία αποκλείουν και τους συναδέλφους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Μόνο οι «υγιείς», οι μη εγκυμονούσες κ.λ.π. μπορούν να κάνουν αίτηση, ενώ σ΄ αυτούς που θα προσληφθούν πετάνε το τυράκι των παραπάνω μορίων ανά μήνα.

Φαίνεται πλέον καθαρά πως η καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων δεν έχει τέλος. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων υπηρέτησαν τη στρατηγική των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους(Παιδεία, Υγεία κλπ) ως αναλώσιμους, χτύπησαν και χτυπούν ανελέητα το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά!

Πανηγύριζε στα κανάλια η Κεραμέως ότι εξασφάλισε περισσότερα κονδύλια για προσλήψεις αναπληρωτών. Όλοι οι αναπληρωτές της απαντάμε:

Τέτοιες προσλήψεις είναι μακριά από τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας! Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα! Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Συνεχίζουμε, οργανωμένοι στα σωματεία μας, ενωμένοι, να διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
Οι αλλαγές κινούνται στη λογική της εξισορρόπησης συμφερόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς