ΚΝΕ: Η ελπίδα βρίσκεται στις φωνές που ακούγονται δυνατά και κάτω από τις μάσκες!
Η ανακοίνωση της ΚΝΕ για το σημερινό συλλαλητήριο: Να ενωθούν οι φωνές, τα όνειρα και οι διεκδικήσεις όλων όσοι ασφυκτιούν μέσα στα όρια του σημερινού συστήματος

Οι μαθητές, που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα και σήμερα βγήκαν στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις, αγωνίζονται για δίκαιους λόγους. Αγωνίζονται για το αυτονόητο: ένα ασφαλές σχολείο που δε θα τους εξοντώνει -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, που θα τους μορφώνει ολόπλευρα.

Τα συνθήματα και τα αιτήματα που προβάλλουν και έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα, αποδεικνύουν πως η κατάσταση στα σχολεία είναι αυτή που γεμίζει ανησυχία και θυμό τους μαθητές, τους κινητοποιεί κατά χιλιάδες. Γιατί οι υπεράριθμες τάξεις, οι ελλείψεις σε καθηγητές και σε προσωπικό καθαριότητας, οι αίθουσες-κλουβιά είναι η δική τους πραγματικότητα. Και αυτή η πραγματικότητα “κραυγάζει” πως η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, έχει επιλέξει να συνεχίσει να μετρά ως κόστος τις ανάγκες των μαθητών.

Αυτήν την πραγματικότητα η κυβέρνηση, διάφορα “παπαγαλάκια” της σε κανάλια και εφημερίδες, εισαγγελείς, τοπικοί παράγοντες και ορισμένα στελέχη της εκπαίδευσης κάνουν πως δεν την βλέπουν. Έχουν επιλέξει να σταθούν απέναντι από τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και έχουν επιδοθεί κυριολεκτικά σε μια εκστρατεία καταστολής και συκοφάντησης των μαθητικών αγώνων.

Οι μαθητές, έδωσαν και δίνουν καθημερινά με τη στάση και τον αγώνα τους την καλύτερη απάντηση. Γεμίζουν με αισιοδοξία όποιον σκέφτεται πως κάτι πρέπει να γίνει. Η φωνή τους κάτω από τη μάσκα ακούγεται κάθε μέρα όλο και πιο δυνατά κόντρα σε όσους θέλουν να σωπαίνει.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις σήμερα, στις οποίες τηρήθηκαν με αίσθημα υπευθυνότητας τα μέτρα υγιεινής, φωτίζουν τον δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει κάθε νέος. Αυτόν της “οργανωμένης απειθαρχίας”, της σύγκρουσης με την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, της συλλογικής διεκδίκησης όλων όσα μας στερούν οι κυβερνήσεις του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μέσα κι έξω από τα σχολεία, θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτόν τον αγώνα. Για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η συζήτηση και ο προβληματισμός μέσα στα σχολεία, να απλωθεί σε ακόμα περισσότερα σχολεία, γειτονιές και πόλεις η οργάνωση και ο συντονισμός μεταξύ των μαθητών, να ενωθούν οι φωνές, τα όνειρα και οι διεκδικήσεις όλων όσοι ασφυκτιούν μέσα στα όρια του σημερινού συστήματος.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου