Μόνο 450 προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία - Παραμένουν 891 κενά
Ικανοποιήθηκε μόνο το 33% των αναγκών σε καθηγητές, σύμφωνα με το Σύλλογο Αποφοίτων Ωδείων

Μόνο 450 προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία, την ώρα που παραμένουν 891 κενά καταγγέλλει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων.

Ο Σύλλογος ζητά με σχετική ανακοίνωση «να πραγματοποιηθεί άμεσα από το υπουργείο η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών στα Μουσικά σχολεία και οπωσδήποτε πριν από την οποιαδήποτε πρόσληψη ωρομισθίων», καθώς και «ίση και δίκαιη κατανομή του αριθμού των προσλήψεων και στα μουσικά σχολεία έτσι ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο και τους στόχους που έχει ορίσει το υπουργείο παιδείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων:

Στις 18/09/2020 και ενώ ανακοινώθηκε από το υπ. παιδείας η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή που αφορούσε σε 7.368 προσλήψεις (στο σύνολο α΄ και β΄ φάσης 32.295 προσλήψεις ) πραγματοποιήθηκε μόλις η Α΄ φάση πρόσληψης μουσικών  ειδικοτήτων για τα Μουσικά σχολεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο, τα κενά που είχαν δηλωθεί από τα Μουσικά Σχολεία ανέρχονταν σε 1.341 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.

Εντούτοις, οι πιστώσεις που εγκρίθηκαν από το υπουργείο ήταν μόλις 450 (και από αυτούς 99 ΑΜΩ). Συνεπώς, υπολείπονται 891 κενά ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!! Αυτό σημαίνει ότι ικανοποιήθηκε μόνο το 33% των αναγκών σε καθηγητές! Την ίδια στιγμή σε όλη την εκπαίδευση το ποσοστό κάλυψης σε προσλήψεις, άγγιξε το 80- 90%!

Δηλαδή, ενώ σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγιναν 24.927 προσλήψεις στην Α΄ φάση και 7.368 προσλήψεις στη Β’ φάση (συνολικά 32.295 αναπληρωτές), στα Μουσικά Σχολεία πραγματοποιήθηκαν μόλις 450, συνεπώς οι λιγότερες προσλήψεις σε ολόκληρη την εκπαίδευση!!

Τα Μουσικά σχολεία που λειτουργούν εδώ και 31 χρόνια προσφέροντας δωρεάν μουσική παιδεία σε αντίξοες συνθήκες λόγω της συνεχούς υποστελέχωσής τους, στηρίζονται κυρίως στους αναπληρωτές καθώς οι μόνιμοι καθηγητές δεν επαρκούν παρά στο ελάχιστο και δεν έχουν γίνει διορισμοί τα τελευταία 11 χρόνια! Αναρωτιόμαστε λοιπόν, με ποιο τρόπο θα γίνει εφικτή η εύρυθμη λειτουργία τους όταν καλύπτεται μόλις το ⅓ και ούτε, των αναγκών τους;

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι είμαστε ο μοναδικός κλάδος (ειδ. ΠΕ79 και ΤΕ16) που καλύπτει οργανικά και λειτουργικά κενά με στρατιές ωρομισθίων ζητάμε:

- Να πραγματοποιηθεί άμεσα από το υπουργείο η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών στα Μουσικά σχολεία και οπωσδήποτε πριν από την οποιαδήποτε πρόσληψη ωρομισθίων.

- Την ίση και δίκαιη κατανομή του αριθμού των προσλήψεων και στα μουσικά σχολεία έτσι ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο και τους στόχους που έχει ορίσει το υπουργείο παιδείας.

Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Μουσικών σχολείων.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζωη
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νότης Μηταράκης σε μετωπική σύγκρουση: «Ο δόκτωρ, του δόκτωρ - South Eastern κι εσείς»
«Στα άκρα» η κόντρα Κωνσταντοπούλου - Μηταράκη στη Βουλή: Ανταλλαγή πυρών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα πτυχία
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νότης Μηταράκης σε μετωπική σύγκρουση: «Ο δόκτωρ, του δόκτωρ - South Eastern κι εσείς»
εκπαιδευτικοί
Σφοδρή διαμαρτυρία πολυτέκνων για την απουσία δημογραφικής μέριμνας στις προσλήψεις εκπαιδευτικών
Η Συνομοσπονδία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει τον «νόμο Γαβρόγλου», αγνοώντας τις...
Σφοδρή διαμαρτυρία πολυτέκνων για την απουσία δημογραφικής μέριμνας στις προσλήψεις εκπαιδευτικών
ryanair.jpg
«Απογειώνεται» από Θεσσαλονίκη η Ryanair – Σκιά στις πτήσεις και στον τουρισμό
Οριστική αποχώρηση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σχεδιάζει η εταιρεία – Ανησυχία για συνδέσεις, οικονομία και εργαζομένους
«Απογειώνεται» από Θεσσαλονίκη η Ryanair – Σκιά στις πτήσεις και στον τουρισμό
agiasmos.jpg
Ταχύτερα και πλήρως ψηφιακά οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού - Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για 69.895 μαθητές
Πρόωρη «πρεμιέρα» για τη νέα σχολική χρονιά: Ολοκληρώθηκαν οι κατανομές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Ταχύτερα και πλήρως ψηφιακά οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού - Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για 69.895 μαθητές