Μόνο 450 προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία - Παραμένουν 891 κενά
Ικανοποιήθηκε μόνο το 33% των αναγκών σε καθηγητές, σύμφωνα με το Σύλλογο Αποφοίτων Ωδείων

Μόνο 450 προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία, την ώρα που παραμένουν 891 κενά καταγγέλλει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων.

Ο Σύλλογος ζητά με σχετική ανακοίνωση «να πραγματοποιηθεί άμεσα από το υπουργείο η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών στα Μουσικά σχολεία και οπωσδήποτε πριν από την οποιαδήποτε πρόσληψη ωρομισθίων», καθώς και «ίση και δίκαιη κατανομή του αριθμού των προσλήψεων και στα μουσικά σχολεία έτσι ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο και τους στόχους που έχει ορίσει το υπουργείο παιδείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων:

Στις 18/09/2020 και ενώ ανακοινώθηκε από το υπ. παιδείας η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή που αφορούσε σε 7.368 προσλήψεις (στο σύνολο α΄ και β΄ φάσης 32.295 προσλήψεις ) πραγματοποιήθηκε μόλις η Α΄ φάση πρόσληψης μουσικών  ειδικοτήτων για τα Μουσικά σχολεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο, τα κενά που είχαν δηλωθεί από τα Μουσικά Σχολεία ανέρχονταν σε 1.341 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.

Εντούτοις, οι πιστώσεις που εγκρίθηκαν από το υπουργείο ήταν μόλις 450 (και από αυτούς 99 ΑΜΩ). Συνεπώς, υπολείπονται 891 κενά ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!! Αυτό σημαίνει ότι ικανοποιήθηκε μόνο το 33% των αναγκών σε καθηγητές! Την ίδια στιγμή σε όλη την εκπαίδευση το ποσοστό κάλυψης σε προσλήψεις, άγγιξε το 80- 90%!

Δηλαδή, ενώ σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγιναν 24.927 προσλήψεις στην Α΄ φάση και 7.368 προσλήψεις στη Β’ φάση (συνολικά 32.295 αναπληρωτές), στα Μουσικά Σχολεία πραγματοποιήθηκαν μόλις 450, συνεπώς οι λιγότερες προσλήψεις σε ολόκληρη την εκπαίδευση!!

Τα Μουσικά σχολεία που λειτουργούν εδώ και 31 χρόνια προσφέροντας δωρεάν μουσική παιδεία σε αντίξοες συνθήκες λόγω της συνεχούς υποστελέχωσής τους, στηρίζονται κυρίως στους αναπληρωτές καθώς οι μόνιμοι καθηγητές δεν επαρκούν παρά στο ελάχιστο και δεν έχουν γίνει διορισμοί τα τελευταία 11 χρόνια! Αναρωτιόμαστε λοιπόν, με ποιο τρόπο θα γίνει εφικτή η εύρυθμη λειτουργία τους όταν καλύπτεται μόλις το ⅓ και ούτε, των αναγκών τους;

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι είμαστε ο μοναδικός κλάδος (ειδ. ΠΕ79 και ΤΕ16) που καλύπτει οργανικά και λειτουργικά κενά με στρατιές ωρομισθίων ζητάμε:

- Να πραγματοποιηθεί άμεσα από το υπουργείο η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών στα Μουσικά σχολεία και οπωσδήποτε πριν από την οποιαδήποτε πρόσληψη ωρομισθίων.

- Την ίση και δίκαιη κατανομή του αριθμού των προσλήψεων και στα μουσικά σχολεία έτσι ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο και τους στόχους που έχει ορίσει το υπουργείο παιδείας.

Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Μουσικών σχολείων.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metro
Μετρό: Αλλαγές στα δρομολόγια της Γραμμής 2 – Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από τις 15 Μαρτίου
Ποιοι σταθμοί επηρεάζονται και το ωράριο λειτουργίας - Τα τελευταία δρομολόγια της ημέρας
Μετρό: Αλλαγές στα δρομολόγια της Γραμμής 2 – Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από τις 15 Μαρτίου
δουκας
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Μήνυμα Δούκα προς Χαριλάου Τρικούπη: «Όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι σε διαγραφές στελεχών»
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το χρονικό της ίδρυσης του νέου Υπουργείου Καινοτομίας και οι αντιδράσεις των υπαλλήλων
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης