Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απολογιστικό Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας  Γονέων Μαθητών Ελλάδας
Ψηφίσματα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο 35 ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας , το τακτικό απολογιστικό Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας  Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Στο Συνέδριο, τις αντίξοες συνθήκες  λόγω πανδημίας  συμμετείχαν 51 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από  τις  Ομοσπονδίες (Αττικής, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας και Κεντρικής  Μακεδονίας.) Χαιρετισμό  απεύθυναν  εκπρόσωποι  από :  Ενιαίο  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  Α.Μ.Ε.Α  Αττικής & Νήσων και από  την  Πανελληνία Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Αναπτύχθηκε  πλούσιος  διάλογος  μεταξύ  των αντιπρόσωπων όπου αναδείχθηκαν  τα τεράστια  διαχρονικά  προβλήματα τα οποία   ήταν και  είναι  στην πρώτη  γραμμή των  αιτημάτων μας. Στην συζήτηση  οι αντιπρόσωποι  εξέφρασαν την αγωνία των γονέων όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων  και  συμφώνησαν  ότι οφείλεται στην μη λήψη από την κυβέρνηση όλων εκείνων των  απαραιτήτων  μέτρων (15μελή   τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικό και υλικό καθαριότητας) που τα συλλογικά μας όργανα διεκδικούν, έτσι ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν με   την  προστασία  της  υγείας  εκπαιδευτικών και  μαθητών  σε  καιρό πανδημίας.

 Εκτιμήθηκε   ότι η  νέα  σχολική χρονιά  που  είναι  και  εκλογική ,  χρειάζεται  να  βρει  πιο  μαζικούς τους  Συλλόγους  και τις Ενώσεις  όλης  της  χώρας . Τα συλλογικά μας όργανα , οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι με τις  συνελεύσεις τους και με την μαζική συμμετοχή όλων των γονέων ,   τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα  μπορούν   να  κάνουν υπόθεση την μόρφωση και το μέλλον των παιδιών   τους. Αναδείχθηκε  η  αναγκαιότητα  διεύρυνσης  της ΑΣΓΜΕ  με την ίδρυση  νέων Ενώσεων και Ομοσπονδιών  που  θα  καλύπτει  γεωγραφικά  όλη την Ελλάδα.

Ο θεσμικός ρόλος των  οργανώσεων γονέων αποδείχτηκε  πόσο  σημαντικός  και  καταλυτικός  είναι   όσο  αφορά την παρέμβαση μας όλη την προηγούμενη  περίοδο.

 Η  πανδημία λοιπόν να μην σταθεί εμπόδιο  στην  εκλογική  διαδικασία  για ανάδειξη νέων ΔΣ  σε Ομοσπονδίες , Ενώσεις και  Συλλόγους , διαδικασίες  που  μπορούν  και  πρέπει  να  γίνουν  με  καλή  προετοιμασία.

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους τόσο η εισήγηση του ΔΣ όσο και ο οικονομικός απολογισμός.

Το Συνέδριο  κάλεσε της  Ομοσπονδίες ,  τις Ενώσεις  και τους Συλλόγους Γονέων σε  κάθε  σχολείο  μαζί με  τους  συλλόγους  εκπαιδευτικών και τους μαθητές  να  συνεχίσουν  τις  κινητοποιήσεις  τους σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων,   για την  κάλυψη των   σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών.

Δείτε εδώ την απόφαση

***

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. κατά του N.4703 για τις διαδηλωσεις

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) είχαμε από την αρχή εκφράσει τις ανησυχίες μας σχετικά με το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις, θεωρώντας πως σκοπός του ήταν  να βάλει περιορισμούς και εμπόδια στις λαϊκές  κινητοποιήσεις.

Η πρακτική της κυβέρνησης κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020 από πολλές Ομοσπονδίες Γονέων σε όλη την Ελλάδα, ήρθε να μας δικαιώσει. Με συνεχείς οχλήσεις στα τηλέφωνα των προέδρων των Ομοσπονδιών και συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, με την απαίτηση να οριστούν υπεύθυνοι συγκεντρώσεων, με την προκλητική αστυνομοκρατία καθ’ όλη τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των πορειών που ακολούθησαν, η κυβέρνηση προσπάθησε να τρομοκρατήσει γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Γίνεται πλέον φανερό σε όλους πως ο νόμος 4703 που ψηφίστηκε, επιχειρεί να φιμώσει κάθε μαζικό και  συλλογικό όργανο που διεκδικεί λύση στα προβλήματά του μέσω της οργανωμένης πάλης. Επιχειρείται η ποινικοποίηση της δράσης του λαού που βγαίνει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του. Επιδιώκεται η συκοφάντηση του συλλογικού αγώνα και της συλλογικής προσπάθειας για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΑΣΓΜΕ που επανειλημμένα έχουμε βρεθεί στο δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης των παιδιών μας, δεν μπορούμε να “κλείσουμε τα μάτια” στην αφαίρεση του δικαιώματός μας να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε συλλογικά και οργανωμένα για την κάλυψη των σύγχρονων διευρυμένων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όσο το αγαθό της ολοκληρωμένης μόρφωσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας. Το γονεϊκό κίνημα δεν φιμώνεται, δεν εκφοβίζεται, δεν αναστέλλει τον αγώνα, δεν τρομοκρατείται.

Αθήνα, 20 Σεπτέμβρη 2020

**

ΨΗΦΙΣΜΑ

του  συνεδριου της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. για την δικη της χ.α.

Δεν ξεχνάμε! Στις 7 Οκτώβρη οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή!

Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη  2020, έκλεισαν 7 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχαν προηγηθεί δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε εργάτες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα.

Στις 7 του Οκτώβρη, μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση 5,5 χρόνων, με μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η παραδειγματική τιμωρία των ναζί δολοφόνων, που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο.

Από την πολύχρονη δίκη της Χρυσής Αυγής αναδείχτηκαν με αναμφισβήτητο τρόπο, τόσο από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας όσο και από τα χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά, κ.λπ., η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της, αλλά και ο ίδιος ο εγκληματικός χαρακτήρας της, καθώς και η ευθύνη της ηγεσίας της. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή, ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, έχει στο DNA της, όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, την οργανωμένη και μαζική εγκληματική δράση, για την οποία προϋπόθεση είναι η τυφλή υπακοή στον αρχηγό. Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές.

Όλα αυτά αναδείχτηκαν, καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν. Γι' αυτό και οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΑΣΓΜΕ απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ναζιστών δολοφόνων από το δικαστήριο. 

Να ολοκληρωθεί η δίκη με τους ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή!

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

«Να σταματήσει η δίωξη του φοιτητή Θ. Σαββαΐδη και των αγωνιστών κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο»
«Να σταματήσει η δίωξη του φοιτητή Θ. Σαββαΐδη και των αγωνιστών κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο»
Την παύση των διώξεων των συλληφθέντων και των υπόλοιπων αγωνιστών που ζητούσαν να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στο Βόλο ζητά η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας
«Να σταματήσει η δίωξη του φοιτητή Θ. Σαββαΐδη και των αγωνιστών κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο»
Κορονοϊός: «Αλλεπάλληλα κρούσματα σε σχολεία - Kανένα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Βοιωτία»
Κορονοϊός: «Αλλεπάλληλα κρούσματα σε σχολεία - Kανένα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Βοιωτία»
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αγωνιστική Ενότητα - Παρεμβάσεις Βοιωτίας για τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της περιοχής, «σε όλες τις...
Κορονοϊός: «Αλλεπάλληλα κρούσματα σε σχολεία - Kανένα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Βοιωτία»
Εκπαιδευτικοί: Νέα απόσυρση ψηφοδελτίων από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Εκπαιδευτικοί: Νέα απόσυρση ψηφοδελτίων από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων ανακοίνωσε την απόσυρση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια,...
Εκπαιδευτικοί: Νέα απόσυρση ψηφοδελτίων από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Αγία Παρασκευή: Ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και για μαθήματα των πανελλαδικών
Αγία Παρασκευή: Ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και για μαθήματα των πανελλαδικών
Ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και για μαθήματα των πανελλαδικών και ακάλυπτες ανάγκες για την Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία της...
Αγία Παρασκευή: Ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και για μαθήματα των πανελλαδικών