Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ανακοίνωση για την αποδημία του καθηγητή Δανασσή-Αφεντάκη

Τα μέλη του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζουν τη θλίψη τους της για την απώλεια του Καθηγητού Αντωνίου Κ. Δανασσή-Αφεντάκη, διατελέσαντος Κοσμήτορος της Σχολής επί τρεις θητείες αλλά και Προέδρου του Τμήματός μας κατά τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του.

Ο Αντώνιος Κ. Δανασσής-Αφεντάκης γεννήθηκε στη Φολέγανδρο το 1935. Σπούδασε κλασική Φιλολογία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία και Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια των Αθηνών, της Κολωνίας και της Βόννης, όπου και ανακηρύχτηκε Διδάκτορας. Ήταν καθηγητής της Παιδαγωγικής στη Σχολή μας.

Ως τακτικός Καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπηρέτησε επί σειρά ετών, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, την παιδαγωγική επιστήμη, την εκπαίδευση και το Πανεπιστήμιο. Ήταν συγγραφέας μεγάλου αριθμού πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και λοιπών, ελληνικών και ξενόγλωσσων, επιστημονικών δημοσιεύσεων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής και της μετατροπής του Γενικού Τμήματος Ξένων Πολιτισμών σε Τμήμα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Είχε διατελέσει Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, επί τρεις τριετίες, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας επί τέσσερις διετίες, Πρόεδρος του Γενικού Τμήματος Ξένων Πολιτισμών και Πρόεδρος του Τμήματος της Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανεπιστημιακής Λέσχης, Πρόεδρος του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών, Πρόεδρος του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου και Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής.

Τα μέλη του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος αποφάσισαν:

• Την ανάρτηση της συλλυπητήριας ανακοίνωσης στην Ιστοσελίδα του Τμήματος
  • Την αποστολή για ανάρτηση της ανακοίνωσης σε εκπαιδευτικές Ιστοσελίδες.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις