Fridays for Future-Πρωτοβουλία Νέων: Κινητοποίηση στις 25 Σεπτεμβρίου για την κλιματική αλλαγή
Διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 10π.μ.

Ο Σεπτέμβρης συμβολίζει την κορύφωση των αγώνων της γενιάς μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Κάθε χρόνο οργανωνόμαστε, συμμετέχουμε, φωνάζουμε για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να σταθούμε ανάχωμα στην αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Όσα διαδραματίστηκαν τους προηγούμενους μήνες δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί. Χαλάζι μέσα στο καλοκαίρι και χιλιάδες άνθρωποι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή οι κλιματικές συνθήκες καθιστούν αδύνατη την διαβίωση σε πολλές περιοχές του πλανήτη και της χώρας.

Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει πως τα αποθέματα φυσικών πόρων στενεύουν. Η απληστία του ανθρώπου έχει στερήσει από τις επόμενες γενιές το μερίδιο που τους αναλογούσε.

Φέτος, τα δεδομένα άλλαξαν. Η πανδημία που ταλανίζει την χώρα μας, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο, μας έκανε να σκεφτούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με ασφάλεια τον αγώνα μας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το καθιερωμένο κάλεσμα για πορείες σε όλη την χώρα δεν είναι εφικτό.

Αντί γι’ αυτό, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε μία μαζική ηλεκτρονική δράση για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση.

Την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση κορυφώνεται.

Στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας μας, μικρές ομάδες ακτιβιστών του κινήματός μας θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την δράση μας στο πλαίσιο της ημέρας Παγκόσμιας κινητοποίησης για το κλίμα.

Το ίδιο απόγευμα, συντονιζόμαστε ηλεκτρονικά μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην κεντρική πανελλήνια δράση κατά την οποία ειδικοί, επιστήμονες και ακτιβιστές θα μιλήσουν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και την αντιμετώπισή του.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η κρίση του κορονοϊού μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε μία κρίση. Με σοβαρές, μελετημένες αλλά και γρήγορες κινήσεις.

Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την κλιματική κρίση. Είναι στο χέρι μας να μεταφέρουμε το μήνυμά μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι της χώρα.

Είναι στο χέρι μας...

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου