Κέρκυρα: Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ
«Ο ρόλος των αιρετών είναι να ελέγχουν κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης, να την αποκαλύπτουν στους εκπαιδευτικούς και να την καταγγέλλουν κι όχι να της παραδίδουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση

Ανακοίνωση για την κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ για την κατανομή και συμπλήρωση ωραρίου του συνόλου των κοινών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη, 10/09, συνεδρίασε το κοινό συμβούλιο ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ, το αρμόδιο δηλαδή όργανο για την κατανομή και συμπλήρωση ωραρίου του συνόλου των κοινών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μετά την απόφαση των δύο αιρετών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μην παραστούν στη συνεδρίαση και την απόφαση του Προέδρου και των 2 διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ -μετά από πολύωρη συνεδρίαση- να αποχωρήσουν, το Συμβούλιο, αναγκαστικά, διαλύθηκε χωρίς να έχει λάβει καμία απόφαση για την τοποθέτηση των συναδέλφων.

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη, για εμάς, εξέλιξη η αρμοδιότητα τοποθέτησης των συναδέλφων περνάει πλέον στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.  Κάτι τέτοιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αφού αντικαθιστά τη λειτουργία των, ήδη πετσοκομμένων ως προς την εκπροσώπηση των συναδέλφων, Υπηρεσιακών Συμβουλίων με αποφάσεις μονοπρόσωπων θεσμών της ανώτερης Διοίκησης. Είναι μεγάλη η ευθύνη όσων δεν συμμετείχαν ή αποχώρησαν από την κοινή αυτή συνεδρίαση αφού με τη στάση τους συνέβαλαν στην απεμπόληση της όποιας δυνατότητας παρέμβασης των Αιρετών μέσω των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια μπορούν να αλλάξουν το τοπίο στην εκπαίδευση. Αυτό μόνο ο συνεχής αγώνας μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών μπορεί να το κάνει!

Ο ρόλος των αιρετών είναι να ελέγχουν κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης, να την αποκαλύπτουν στους εκπαιδευτικούς και να την καταγγέλλουν κι όχι να της παραδίδουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ