Καταγγελία: Χωρίς καθαρίστρια στη διάρκεια των μαθημάτων ένα σχολείο 770τμ με 260 μαθητές εν μέσω πανδημίας!
Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας προχώρησε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 162ου δημοτικού σχολείου Αθήνας

Το προσωπικό καθαριότητας που προσλήφθηκε λίγες ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας ενός σχολείου γιατί το ωράριο τους είναι μόνο για 6.30 ώρες καταγγέλλουν οι γονείς του 126ο δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ειδικά στο 162ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που μετρά περίπου 260 μαθητές και ένα νηπιαγωγείο, ένα σχολείο περίπου 770τμ, κατά την διάρκεια του μαθήματος δεν υπάρχει καθαρίστρια!!!

«Αυτό σημαίνει ότι κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται, δεν απολυμαίνεται καμία επιφάνεια ,πόμολα, βρύσες κτλ, δεν καθαρίζονται ούτε μια φορά οι τουαλέτες!!! Η καθαρίστρια αναλαμβάνει βάρδια στη 1μ.μ!» αναφέρει ο σύλλογος γονέων, καταγγέλλοντας τους αρμόδιους φορείς της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπακογιάννη και των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας «ως απόλυτα υπευθύνους για την ολιγωρία τους σε ένα τόσο σοβαρό υγειονομικό ατόπημα σε βάρος της υγείας των μαθητών και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων του 126ο δημοτικού:

Μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης για τα έκτακτα επιπλέον μέτρα στην Αθήνα , που επιβάλλει η δραματική αύξηση των κρουσμάτων covid-19, που έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται και σε μαθητές κ εκπαιδευτικούς . Παρόλα αυτά όμως, στα σχολεία μας δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών .

Τα σχολεία μας, αυτές τις ώρες λειτουργούν χωρίς καθόλου επαρκή καθαριότητα, σύμφωνα με τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και πόσο μάλλον κάτω από συνθήκες πανδημίας …..Το προσωπικό καθαριότητας που προσλήφθηκε λίγες ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι - ενώ τα σχολεία ήταν ανοιχτά για τους εκπαιδευτικούς από την 1η Σεπτέμβρη - πέρα από το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να καθαρίσει επαρκώς τα σχολεία , δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας ενός σχολείου γιατί το ωράριο τους είναι μόνο για 6.30 ώρες !!!!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να μένουν εκτεθειμένοι και τα σχολεία να αποτελούν υγειονομική βόμβα!!

Ειδικά στο 162ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που μετρά περίπου 260 μαθητές και ένα νηπιαγωγείο, ένα σχολείο περίπου 770τ.μ, κατά την διάρκεια του μαθήματος δεν υπάρχει καθαρίστρια!!! Αυτό σημαίνει ότι κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται, δεν απολυμαίνεται καμία επιφάνεια ,πόμολα, βρύσες κτλ, δεν καθαρίζονται ούτε μια φορά οι τουαλέτες!!! Η καθαρίστρια αναλαμβάνει βάρδια στη 1μ.μ!

Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τους αρμόδιους φορείς της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπακογιάννη και των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας ως απόλυτα υπευθύνους για την ολιγωρία τους σε ένα τόσο σοβαρό υγειονομικό ατόπημα σε βάρος της υγείας των μαθητών και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατ’ επέκταση όλης της κοινωνίας!!!!

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Θεωρούμε ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για αυτήν την τραγική κατάσταση, με εκατοντάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτιριακές υποδομές, και καθαρίστριες όταν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μέσα σε μια νύχτα έχουμε δει όλοι μας να εξανεμίζονται χιλιάδες ευρώ…. Όταν είχατε οχτώ ολοκλήρους μήνες ώστε να προετοιμάσετε σωστά την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας , όταν από τα 70 δις που πήρατε για να τα δώσετε ως επιχορηγήσεις στους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες, δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ για την παιδεία και αρνείστε πεισματικά να προσλάβετε μόνιμο, επαρκές προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό!

Όλοι πια οι γονείς γνωρίζουμε ότι δεν έχετε την πολιτική βούληση . Φτάνει πια!!!

Να προσληφθεί τώρα και μόνιμα ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού καθαριότητας !!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/9 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 μ.μ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 162ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ, 16/9/2020

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα