«Να μην πληρώσουμε την κρίση τους» - Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ
Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις πρώτες ζητωκραυγές για την υποτιθέμενη επιτυχία της στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, βλέποντας ότι το δεύτερο κύμα φουντώνει και η αποτυχία τους γίνεται ορατή σε όλους, επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στους εργαζόμενους και την νεολαία εξαπολύοντας μέσω των ΜΜΕ την χυδαία προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης». Η ίδια είναι που φέρει ακέραια την ευθύνη με την όπως–όπως «επανεκκίνηση» της οικονομίας, το τυχοδιωκτικό άνοιγμα του τουρισμού, το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και με το δημόσιο σύστημα υγείας σαραβαλιασμένο απ’ τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Επιπλέον εκμεταλλεύθηκε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την υγειονομική κρίση ώστε να νομοθετήσει μια σειρά από τερατουργήματα που φορτώνουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Έδωσε ελαφρύνσεις και ζεστό χρήμα στους εργοδότες, έκλεισε το μάτι στην μαύρη εργασία και την κατασπατάληση των δημόσιων ταμείων από τους επιχειρηματίες, πέρασε δεκάδες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τέλος ψήφισε χουντονόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων ώστε να συνεχίσει το έργο με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Στο χώρο της εκπαίδευσης ψήφισε νόμο μέσα στην καραντίνα, δείχνοντας πόσο θρασύδειλη είναι, ο οποίος στοχεύει στην κατάργηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Μέσα στο καλοκαίρι και ταυτόχρονα με την νέα έξαρση της πανδημίας ψήφισε νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση ώστε να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία και να ικανοποιήσει όλες τις άρρωστες βλέψεις των σχολαρχών. Τέλος προετοίμασε με ΠΝΠ και εγκυκλίους την εφαρμογή της τηλεργασίας που κάνει το ωράριο λάστιχο, τροφοδοτεί την εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστρατηγεί θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα.

Συνολικά επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση, υγειονομική και οικονομική, στις πλάτες μας. Η έκθεση Πισαρίδη είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει: Κατάρρευση, χτύπημα και εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, κοινωνικών υπηρεσιών. Ισοπέδωση των τελευταίων κοινωνικών πτυχών της ασφάλισης. Αναστολές συμβάσεων, άκρατη ελαστικοποίηση της εργασίας, μειώσεις μισθών με συμπίεση σχεδόν όλων προς τον βασικό μισθό, απόγνωση για τεράστια κομμάτια που μένουν χωρίς εισόδημα ή εξαρτημένα από κάποιο πενιχρό, έκτακτο επίδομα–ελεημοσύνη.

Παράλληλα με όλα αυτά οξύνεται και ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός. Η ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να μας πείσει ότι για όλα φταίει η επιτιθέμενη Τουρκία  προσπαθώντας ν’ αποκρύψει ότι φέρει τεράστια ευθύνη. Είναι ο πιο πρόθυμος συνεργάτης των ιμπεριαλιστών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, σύναψε ανίερες συμμαχίες με αιμοσταγή, δικτατορικά καθεστώτα, έκανε τη χώρα απέραντη βάση των ΗΠΑ, προβαίνει σε επιθετικούς τυχοδιωκτισμούς και πανάκριβους εξοπλισμούς. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να συρθούμε από την κυβέρνηση σε κάποιο «θερμό επεισόδιο». Οι πατριδοκάπηλοι που μιλάνε για «εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα» και ενεργειακά κοιτάσματα είναι αυτοί που επιτίθονται άγρια σε όλα τα εργατικά, κοινωνικά, πολιτικά μας δικαιώματα. Κανέναν «πλούτο» δεν έχουμε να περιμένουμε, όλα προορίζονται για τις πολυεθνικές των εξορύξεων, τους συνεταίρους και υπαλλήλους τους απ’ το ελληνικό κεφάλαιο, που όχι μόνο αδιαφορούν για την οικολογική καταστροφή αλλά δεν θα διστάσουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια.

Απέναντι σε όλους τους κινδύνους και τις επιθέσεις που έρχονται οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η κατάσταση του κινήματος, συνδικαλιστικού και μη, δεν είναι καλή. Χρειάζεται με επιμονή να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις του κινήματος. Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και να ενισχύσουμε το σωματείο. Να ξεκινήσουμε με την διαδήλωση της ΔΕΘ ώστε να σπάσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον τρόμο και να δηλώσουμε ότι θα επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

·Πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ΤΩΡΑ!

·Μαζικά τεστ, μέτρα προστασίας με ευθύνη κράτους και εργοδοτών.

·Αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις – Να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

·Κάτω τα νέα μέτρα. Καμιά περιστολή των εργατικών μας δικαιωμάτων! Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα των χουντικών ΠΝΠ.

·Στον δρόμο να ανατρέψουμε την απαγόρευση των διαδηλώσεων & την κρατική τρομοκρατία.

·Έξω Ιμπεριαλιστές και Βάσεις. Όχι στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ & εξορύξεις, στους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Ενάντια σε πόλεμο και αστικές τάξεις: Διεθνισμός Εργατών και Λαών.

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Μήνυμα του Γραφείου Αρωγής Χρηστών «Ζευς» προς τα διορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις εκλογές αιρετών 
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Με αφορμή τη κα Νίκη Κεραμέως και τον Κορονοϊο, λίγα λόγια για τα τεστ Covid-19 στους μαθητές και στα σχολεία - Τι αναφέρει πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κριτική της «Εκπαιδευτικής Λέσχης» για τους χειρισμούς της Νίκης Κεραμεώς στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου...
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στη χώρα - Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και στην Περιφερειακή...
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας