Ανακοινώσεις

«Η πανδημία δεν θα αποτελέσει αφορμή απεμπόλησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Το κράτος είχε και έχει τους πόρους αλλά και όλο τον χρόνο και τα μέσα να καλύψει τις επιπρόσθετες ανάγκες, που παρουσιάζονται με προσλήψεις εκπαιδευτικών», σημειώνουν τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η πανδημία δεν θα αποτελέσει αφορμή απεμπόλησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας, του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, σημειώνουν τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή καταγγελίες μελών μας , ότι επιχειρείται  παραβίαση του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών από μικρή μερίδα διευθυντών για να «δείξουν» ότι παράγουν έργο,»  ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα εξής : 

  1. Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών καθορίζεται από την νομοθεσία και είναι αδιαπραγμάτευτο. Ανάθεση διδακτικού έργου σε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, κάνει ο Σύλλογος Διδασκόντων και όχι ο Διευθυντής. Η ανάθεση αυτή καταγράφεται στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων.
  2. Η οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης εκπαιδευτικού σε τμήμα , προσμετράται στο  διδακτικό ωράριο και πρέπει να καταγράφεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.
  3. Η οποιαδήποτε ανάθεση επιπλέον διδακτικού ωραρίου (υπερωρίες) είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΠΥΣΠΕ και προσμετράται ως υπερωριακή εργασία με την ανάλογη χρηματική αποζημίωση.
  4. Οι διευθυντές σχολικών μονάδων δεν έχουν καμία αρμοδιότητα ανάθεσης  επιπρόσθετου διδακτικού έργου σε εκπαιδευτικούς
  5. Οι εκπαιδευτικοί να αρνούνται να εκτελούν προφορικές εντολές.
  6. Οποίος διευθυντής σχολικής μονάδας , δώσει γραπτή εντολή για επιπρόσθετο διδακτικό έργο σε εκπαιδευτικό, να γνωρίζει πως ο σύλλογος  θα τον καταγγείλει ονομαστικά , θα καλύψει συνδικαλιστικά τον συνάδελφο και θα παρέχει κάθε νομική συνδρομή στον συνάδελφο για να διεκδικήσει την νόμιμη υπερωριακή χρηματική αποζημίωση .

Η πανδημία δεν θα αποτελέσει αφορμή απεμπόλησης των εργασιακών  δικαιωμάτων μας. Ο εκπαιδευτικός παρέχει διδακτικό έργο και όχι φύλαξη , είναι απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά ορισμένων διευθυντών σχολικών μονάδων να υποβιβάζουν το διδακτικό έργο των συναδέλφων τους σε μια απλή φύλαξη !

Το κράτος είχε και έχει τους πόρους αλλά και όλο τον χρόνο και τα μέσα να καλύψει τις επιπρόσθετες ανάγκες, που παρουσιάζονται με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Οι συνάδελφοι μέλη μας να μην διστάσουν να καταγγείλουν στον σύλλογο κάθε προσπάθεια παραβίασης του διδακτικού τους ωραρίου . 

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις