Επιστολή Γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών: Πρόσκληση για επίσκεψη στο άνοιγμα των σχολείων
Πρόσκληση σε επίσκεψη της υπ. Παιδείας και του Δημάρχου στο σχολείο την 14η Σεπτεμβρίου,

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας καλέσουμε να επισκεφθείτε το σχολείο μας την 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των σχολείων. Αν δε δύναστε να παραστείτε στον αγιασμό τότε θα μπορούσατε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας μία από τις επόμενες ημέρες. Θα σας προτείναμε βέβαια να έρθετε πριν από τη 1μ.μ. με δεδομένο ότι η λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος δε φαίνεται να ξεκινά έγκαιρα και για όλες τάξεις και είναι κρίμα να κάνετε τόσο κόπο και να βρεθείτε σε άδειο σχολείο.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές και ισχυρές συστάσεις για τη διαφύλαξη της ατομικής σας σωματικής και ψυχικής υγείας:

1.         Αποφύγετε ανοιχτόχρωμα ενδύματα και ανοιχτά παπούτσια (τύπου πέδιλα). Το σχολείο δεν πρόλαβε να καθαριστεί. Εκτός της σκόνης που έχει συσσωρευτεί από τον Ιούνη στο έδαφος, υπάρχουν ψόφια έντομα από την πρόσφατη απεντόμωση, φύλλα, σκουπίδια κ.λπ. Σε περίπτωση που την ημέρα επίσκεψή σας ο καιρός είναι βροχερός να έχετε μαζί σας αδιάβροχο και γαλότσες. Εδώ και αρκετά χρόνια αίθουσες των δύο τελευταίων ορόφων, καθώς και η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων πλημμυρίζουν, οι υδρορροές είναι κατεστραμμένες και ως εκ τούτου κινδυνεύετε να έρθετε αντιμέτωποι με ρεύματα ακάθαρτου νερού ή να γλιστρήσετε.

2.         Επιλέξτε μάσκες με φίλτρο και όχι μίας χρήσης ή απλές υφασμάτινες γιατί αυτές δεν απομονώνουν τις μυρωδιές. Αποφύγετε τις μικρές τάξεις. Όπως και εσείς θα παρατηρήσετε, κάποιες σχολικές αίθουσες είναι ιδιαίτερα μικρές με αποτέλεσμα η μυρωδιά από τον ιδρώτα των παιδιών να γίνεται ανυπόφορη. Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί βάσει ενός έξυπνου λογισμικού, εμπνευσμένου από το γνωστό παιχνίδι tetris. Η μέθοδος «καλύψτε τα κενά» έχει δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί κάθε τετραγωνικό εκατοστό σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά δυστυχώς δεν έχει υπολογιστεί η παρουσία επιπλέον ατόμων ή/και αντικειμένων. Δε θα θέλαμε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να μη χωρέσετε ή ακόμα και να σφηνώσετε κάπου!

3.         Πριν από την έλευσή σας στο σχολείο, καθώς και κατά τη διάρκεια παραμονή σας σε αυτό αποφύγετε την κατανάλωση υγρών ή στερεών τροφών. Η πιθανή επιθυμία σας να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες θα έβαζε σε κίνδυνο τη σωματική σας υγεία. Το αποχετευτικό σύστημα είναι πιθανά από τη βυζαντινή εποχή, ενώ τα είδη υγιεινής έχουν εμφανή φθορά. Η δυσοσμία, την οποία μπορείτε να επισημάνετε από την εξωτερική πόρτα του σχολείου, είναι κάτι που μόνο όποιος/-α έχει συνηθίσει μπορεί να αντιμετωπίσει. Στους  μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται οι μαθητές έχουν αναπτύξει αντισώματα, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το ίδιο ισχύει και για εσάς. Επιπλέον, οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής που ο ΕΟΔΥ έθεσε σε καιρό πανδημίας αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατο να τηρηθούν από τη μία/ένα καθαρίστρια/καθαριστή με ωράριο μικρότερο από αυτό της λειτουργίας του σχολείου.

4.         Μην αγγίζετε πόρτες και παράθυρα. Πολλές πόρτες είναι κατεστραμμένες και κινδυνεύετε να τραυματιστείτε από ακίδες, ενώ τα παράθυρα δεν ανοιγοκλείνουν με ασφάλεια. Αν δείτε μολύβια μέσα στις τρύπες των κουφωμάτων, παρακαλούμε να μην τα μετακινήσετε. Είναι αυτοσχέδιοι διακόπτες στα πλαίσια προγράμματος ευρηματικότητας άνευ κόστους που λειτουργεί στο σχολείο εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου να ανοιγοκλείνουν.

5.         Για βιβλιοθήκη, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήρια απευθυνθείτε σε μακρινότερα σχολεία. Εξαιτίας της έλλειψης χώρων η αίθουσα της βιβλιοθήκης έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας. Επιπλέον, η υγρασία και η μούχλα έχει φθείρει μεγάλο μέρος των βιβλίων. Η αλήθεια είναι ότι ο υπεύθυνος μηχανικός μας ενημέρωνε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι θα ερχόταν για την αποκατάστασή της, αλλά και εμείς υπήρξαμε αφελείς και δε ρωτήσαμε ποτέ το καλοκαίρι ποιου έτους. Η δε αίθουσα πληροφορικής έχει τη μορφή διαδρόμου και οι υπολογιστές του γνωστού «ερμαρίου» που παρελήφθησαν πριν από μία δεκαετία περίπου δεν έχουν αναβαθμιστεί. Για εργαστήριο ούτε λόγος (αν και με την προμήθεια σωστών στολών οι τουαλέτες άνετα γίνονται εργαστήριο χημείας και βιολογίας).

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως αντιλαμβάνεστε το σχολείο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υγειονομική βόμβα ή και πεδίο επικίνδυνων αποστολών. Δε θα θέλαμε, όμως, αυτό να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Σκεφτείτε μόνο ότι παιδιά 6-12 ετών, μαζί με τους δασκάλους τους, επιβιώνουν σε αυτό καθημερινά και με μεγάλη επιτυχία.

Αναμένουμε την επίσκεψή σας με μεγάλη προσμονή. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά η επίσκεψή σας να μην συνοδεύετε από κάμερες για πιθανή ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη προβολή της.

 

Με εκτίμηση,

Νέος Σύλλογος Γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Περιμένοντας το νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση
Περιμένοντας το νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση
«Εάν υπάρχει σε κάποιους η πεποίθηση ότι θα προστρέξουν οι μαθητές στο ΕΠΑ.Λ. επειδή θα δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για την έξοδο προς την...
Περιμένοντας το νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση
Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι στην αντιπολεμική κινητοποίηση το Σάββατο
Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι στην αντιπολεμική κινητοποίηση το Σάββατο
«Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 αποτελούν ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Καταπίεση,...
Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι στην αντιπολεμική κινητοποίηση το Σάββατο
Δικηγόροι οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news ο Άρης Πορτοσάλτε
Δικηγόροι οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news ο Άρης Πορτοσάλτε
«Μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα - αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση - ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς...
Δικηγόροι οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news ο Άρης Πορτοσάλτε
Κρούσματα κορονοϊού στο ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου: Ανακριβής η καταγγελία των σπουδαστών απαντά ο διευθυντής
Κρούσματα κορονοϊού στο ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου: Ανακριβής η καταγγελία των σπουδαστών απαντά ο διευθυντής
Όπως σημειώνει ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου, ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί και εκπαιδευτικοί φορείς, ενώ υπογραμμίζει...
Κρούσματα κορονοϊού στο ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου: Ανακριβής η καταγγελία των σπουδαστών απαντά ο διευθυντής