Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Σχετικά με την δραματική μείωση των αποσπάσεων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Η Ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για άλλη μια χρονιά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην έγκαιρη στελέχωση τους, καθώς δραματική είναι η μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σ΄αυτά.

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε. ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου, με καθυστέρηση τριών εβδομάδων αφότου ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στις 31 Ιουλίου. Ο αριθμός των αποσπασμένων μειώθηκε φέτος κατά 100 εκπαιδευτικούς!

Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη στα πλαίσια των περικοπών της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής  πολιτικής που θα δυσχεράνει σημαντικά τη στελέχωση τους αλλά και το δικαίωμα στη γνώση για τους φοιτούντες σε αυτά.

Στην πρόσκληση για κάλυψη θέσεων στα Σ.Δ.Ε. που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου (Κ1/81846) καλούνταν εκπαιδευτικοί 10 ειδικοτήτων να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν για το σχολικό έτος 2020-21.

Στο κεφάλαιο «Διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών» της παραπάνω προκήρυξης αναφέρεται:

«Ο αριθμός των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών εξαρτάται από τον αριθμό των τμημάτων σε κάθε Σ.Δ.Ε. και τις ανάγκες κάθε σχολείου».

Διαδικασία που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα έτη. Αντίθετα, στην φετινή απόφαση οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία φιλόλογοι και μαθηματικοί, δύο τον αριθμό για κάθε Σ.Δ.Ε., είτε πρόκειται για σχολείο με 6, με 5, με 4 ή με 3 τμήματα.

Οι εκπαιδευτικοί των υπόλοιπων ειδικοτήτων που υπέβαλαν αίτηση και συγκέντρωναν όλα τα απαραίτητα προσόντα, παρέμειναν εγκλωβισμένοι για τρεις εβδομάδες μέχρι την τελευταία στιγμή, χωρίς να έχουν καμιά ενημέρωση για την διαδικασία επιλογής που τελικά ακολουθήθηκε και ενώ οι άλλου τύπου αποσπάσεις τις οποίες θα ενδιαφέρονταν να αιτηθούν έχουν πλέον ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου.

Πέρα από την ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών, αναρωτιέται κανείς κατά πόσο μια τέτοια επιλογή «οριζόντιας» στελέχωσης είναι σκόπιμη, εφόσον δεν λαμβάνει υπ όψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε σχολείου ή/και τον αριθμό των εκπαιδευομένων που φοιτούν σε κάθε ένα από αυτά.

Με βάση τα παραπάνω, απαιτούμε να γίνουν άμεσα συμπληρωματικές αποσπάσεις τουλάχιστον για τους 3ωρους γραμματισμούς, ανάλογα με τον αριθμό τμημάτων του κάθε Σ.Δ.Ε. στελεχώνοντας έγκαιρα τα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των τόσο ευαίσθητων σχολικών μονάδων.

Παράλληλα τονίζουμε  για άλλη μια φορά την ανάγκη κάλυψης των κενών των σχολείων με μαζικούς μόνιμους διορισμούς ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xylo-kavala
Σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό 17χρονου αγοριού από συμμορία νεαρών
Φρίκη και οργή προκαλούν τα βίντεο, που κατέγραψαν με τα κινητά τους αυτόπτες μάρτυρες, που έβλεπαν τον ανηλεή ξυλοδαρμό ενός 17χρονου παιδιού από...
Σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό 17χρονου αγοριού από συμμορία νεαρών