Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Σχετικά με την δραματική μείωση των αποσπάσεων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Η Ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για άλλη μια χρονιά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην έγκαιρη στελέχωση τους, καθώς δραματική είναι η μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σ΄αυτά.

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε. ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου, με καθυστέρηση τριών εβδομάδων αφότου ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στις 31 Ιουλίου. Ο αριθμός των αποσπασμένων μειώθηκε φέτος κατά 100 εκπαιδευτικούς!

Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη στα πλαίσια των περικοπών της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής  πολιτικής που θα δυσχεράνει σημαντικά τη στελέχωση τους αλλά και το δικαίωμα στη γνώση για τους φοιτούντες σε αυτά.

Στην πρόσκληση για κάλυψη θέσεων στα Σ.Δ.Ε. που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου (Κ1/81846) καλούνταν εκπαιδευτικοί 10 ειδικοτήτων να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν για το σχολικό έτος 2020-21.

Στο κεφάλαιο «Διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών» της παραπάνω προκήρυξης αναφέρεται:

«Ο αριθμός των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών εξαρτάται από τον αριθμό των τμημάτων σε κάθε Σ.Δ.Ε. και τις ανάγκες κάθε σχολείου».

Διαδικασία που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα έτη. Αντίθετα, στην φετινή απόφαση οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία φιλόλογοι και μαθηματικοί, δύο τον αριθμό για κάθε Σ.Δ.Ε., είτε πρόκειται για σχολείο με 6, με 5, με 4 ή με 3 τμήματα.

Οι εκπαιδευτικοί των υπόλοιπων ειδικοτήτων που υπέβαλαν αίτηση και συγκέντρωναν όλα τα απαραίτητα προσόντα, παρέμειναν εγκλωβισμένοι για τρεις εβδομάδες μέχρι την τελευταία στιγμή, χωρίς να έχουν καμιά ενημέρωση για την διαδικασία επιλογής που τελικά ακολουθήθηκε και ενώ οι άλλου τύπου αποσπάσεις τις οποίες θα ενδιαφέρονταν να αιτηθούν έχουν πλέον ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου.

Πέρα από την ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών, αναρωτιέται κανείς κατά πόσο μια τέτοια επιλογή «οριζόντιας» στελέχωσης είναι σκόπιμη, εφόσον δεν λαμβάνει υπ όψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε σχολείου ή/και τον αριθμό των εκπαιδευομένων που φοιτούν σε κάθε ένα από αυτά.

Με βάση τα παραπάνω, απαιτούμε να γίνουν άμεσα συμπληρωματικές αποσπάσεις τουλάχιστον για τους 3ωρους γραμματισμούς, ανάλογα με τον αριθμό τμημάτων του κάθε Σ.Δ.Ε. στελεχώνοντας έγκαιρα τα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των τόσο ευαίσθητων σχολικών μονάδων.

Παράλληλα τονίζουμε  για άλλη μια φορά την ανάγκη κάλυψης των κενών των σχολείων με μαζικούς μόνιμους διορισμούς ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κώστας Σκρέκας
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»
«Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα...
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»