«Να δοθούν όλα τα λειτουργικά κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Να προσδιορίζονται μετά από συνεδρίαση του  ΠΥΣΔΕ και πρόταση που θα καταθέτουν οι ΕΛΜΕ», ζητά η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Διαφανείς και αντικειμενικές τοποθετήσεις μετά τη δημοσιοποίηση των κενών και τις αιτήσεις προτίμησης περιοχών από τους εκπαιδευτικούς ζητά η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛΜΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 10:30, στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28-8, ΣΤΙΣ 10.30π.μ., ΣΤΗΝ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επί δύο συνεχόμενες μέρες( 26 και 27-8) ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ προχωρήσαμε σε παραστάσεις στη ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκης και στο ΠΥΣΔΕ απαιτώντας από τη διευθύντρια και το ΠΥΣΔΕ διαφανείς τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών με δημοσιοποίηση όλων των κενών και με βάση τις αιτήσεις προτίμησης και τα μόρια των συναδέλφων.

Παρά τα αιτήματα των σωματείων και του κλάδου, Διοίκηση και πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ προχώρησαν στον απαράδεκτο προσδιορισμό των κενών ειδικής αγωγής για τους νεοδιόριστους, πολύ λιγότερων των πραγματικών και των προτάσεων των σχολείων. Συνέχισαν κάνοντας προσωρινές τοποθετήσεις για τους αποσπασμένους χωρίς δημοσιοποίηση κενών και αιτήσεις προτίμησης και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και για τους αναπληρωτές!

Στο όνομα της προσωρινότητας απαξιώνονται οι συνάδελφοι και το δικαίωμα τους να γνωρίζουν τα κενά και να δηλώσουν την προτίμηση τους, παραβιάζονται οι αρχές της διαφάνειας, της ισοτιμίας και αντικειμενικότητας, διαμορφώνεται κατάλληλο έδαφος για «διευκολύνσεις», «εξυπηρετήσεις» και πελατειακές σχέσεις.

Η βιασύνη και οι fast-track τοποθετήσεις δεν είναι τυχαία. Διοίκηση και πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ σε πλήρη εναρμόνιση με την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, την προωθούν με ταχύ ρυθμό εξυπηρετώντας την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου.

Τον ίδιο στόχο υπηρετούν και οι έγγραφες εντολές της Διεύθυνσης στα σχολεία την Τρίτη 1/8 να σταλούν μέχρι το μεσημέρι στη Διεύθυνση οι κατανομές μαθημάτων όλων των συναδέλφων!

Μια διαδικασία που γνωρίζουν καλά πως δεν μπορεί να αποτυπώσει τη σχολική πραγματικότητα σε μία μέρα, και μάλιστα την πρώτη μέρα παρουσίας μας στα σχολεία, και προσκρούει σε μια σειρά εκκρεμότητες που υπάρχουν εξ αιτίας των συνεχόμενων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πειστεί η κοινωνία πως στις 1-9 όλα είναι έτοιμα στα σχολεία και βαίνουν καλώς

Τι και αν ανοίγουν τα σχολεία χωρίς μέτρα ασφαλούς προστασίας μαθητών – εκπαιδευτικών,

Τι και αν όλη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη;

Τι και αν οι μαθητές μας  στοιβάζονται σε 27 τμήματα εν μέσω πανδημίας,

Τι και αν οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν καλύπτουν τα κενά των σχολείων,

Τι και αν εκκρεμεί η έγκριση   των λεγόμενων ολιγομελών,

τι και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι  εγγραφές και μετεγγραφές,

τι και αν…

Διοίκηση και πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ υπηρετούν την επίπλαστη «κανονικότητα», που η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει στα σχολεία, παραβιάζοντας αρχές και εργασιακά δικαιώματα.

ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

Να σταματήσουμε τις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις υπουργείου και διοίκησης που προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα με τη μη δημοσιοποίηση όλων των κενών. Επιχειρείται η διαμόρφωση τετελεσμένων -να μη δοθούν όλα τα κενά – με μια διαδικασία σε βάρος νεοδιόριστων, αποσπασμένων και αναπληρωτών, επιτείνοντας τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και καταπατώντας τις αρχές της διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Παράλληλα κατασκευάζουν μέσω του καθορισμού των κενών την «κανονικότητα» των λιγότερων δυνατών προσλήψεων αναπληρωτών. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών, οι μισές σε σχέση με περσινές και αναντίστοιχες των πραγματικών αναγκών.

Απαιτούμε διαφανείς διαδικασίες και με όλα τα κενά για όλες τις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών με βάση τις αιτήσεις και τα μόρια των συναδέλφων. Οι προσωρινές τοποθετήσεις και λόγω της πανδημίας μπορεί να διαρκέσουν πολύ και οι αλλαγές τοποθετήσεων που θα ακολουθήσουν θα είναι σε βάρος  μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε:

 • Να δοθούν όλα τα λειτουργικά κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Να προσδιορίζονται μετά από συνεδρίαση του  ΠΥΣΔΕ και πρόταση που θα καταθέτουν οι ΕΛΜΕ.
 • Να γίνει νέα τοποθέτηση των νεοδιόριστων και με δημοσιοποιημένα όλα τα κενά, όπως προτάθηκαν από τα σχολεία .
 • Να ξαναγίνουν οι προσωρινές τοποθετήσεις των αποσπασμένων, να δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά, να γίνουν αιτήσεις προτίμησης  των συναδέλφων και τοποθέτησή τους με βάση τα μόρια τους.
 • Η ίδια διαδικασία να ακολουθηθεί και για τις τοποθετήσεις των  αναπληρωτών.
 • Όχι τυφλοσούρτη τοποθετήσεις  αποσπασμένων και αναπληρωτών χωρίς τήρηση κριτηρίων.
 • Η κατανομή των μαθημάτων είναι ανεπίτρεπτο να ζητείται να γίνει σε μία μέρα. Το υπουργείο να λύσει τις εκπαιδευτικές εκκρεμότητες (έγκριση ολιγομελών, ελεύθερη επιλογή β΄ Ξενης γλώσσας , τμήματα  μαθητών  με ειδικές ανάγκες, κ.ά.), όπως απαιτούν οι ΕΛΜΕ και σύλλογοι διδασκόντων. Ο καθορισμός των κενών στα σχολεία να γίνει μετά από συνεδριάσεις των συλλόγων.
 • Μαζικοί  μόνιμοι διορισμοί/ μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
 • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών ενιαία και όχι αποσπασματικά και σε φάσεις και για όλες τις εκπαιδευτικές δομές
 • Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων
 • Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές – Εξίσωση με αυτά των μονίμων. Πλήρης 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
 • Να εγκριθούν όλα τα λεγόμενα ολιγομελή στα Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και να υπολογίζονται στον προσδιορισμό των κενών.
 • Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19-προσοντολόγιο). Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες  και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους, αποσπασμένους και αναπληρωτές να πάρουν μαζικά μέρος στην  παράσταση διαμαρτυρίας  των ΕΛΜΕ-Θ την Παρασκευή  28-8, στις 10.30π.μ., στην ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκηςγια να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΒΙΑΣΜΟΣ
Σπίτι-κολαστήριο: Κρατούσε αλυσοδεμένη 38χρονη και τη βίαζε επί πέντε μέρες
Ο άνδρας συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για βιασμό, για οπλοκατοχή, για παράνομη κατακράτηση και για ενδοοικογενειακή βία.
Σπίτι-κολαστήριο: Κρατούσε αλυσοδεμένη 38χρονη και τη βίαζε επί πέντε μέρες
Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει την "ανηλεή καταστολή" των διαδηλώσεων στο Ιράν
Επίσημες εντολές φαίνεται να προέτρεψαν τις αστυνομικές αρχές να ασκούν βία, χωρίς κανένα έλεος προς τους διαδηλωτές.
Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει την "ανηλεή καταστολή" των διαδηλώσεων στο Ιράν