enotiki
«Συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε φωνές και αντιλήψεις με όσους αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου και την αναγκαιότητα συσπείρωσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κλάδου, να χαράζουμε νέους δρόμους με κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά», σημειώνουν τα σχήματα της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Κρήτης

Μαζί συνεχίζουμε για το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, για μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία του σήμερα και του αύριο, σημειώνουν τα σχήματα της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό αποτύπωμα: συντηρητικό, νεοφιλελεύθερο και αναχρονιστικό.

Μέσα σ’ ένα χρόνο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατάφερε να δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη λειτουργία των σχολείων με δραματικές συνέπειες στα εργασιακά, στην παιδαγωγική διαδικασία, στους μαθητές και γενικότερα στο δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

Η πολιτική κατεύθυνση της συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου, της απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων, της ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας σε συνδυασμό με τη διαχειριστική ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας, όπως διαπιστώνεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και στο «χωρίς σχέδιο» ανοίγματος των σχολείων δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό κίνημα καλείται ν’ αντιμετωπίσει το συνονθύλευμα συντηρητισμού και νεοφιλελευθερισμού που πλήττει το Δημόσιο Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με όρους κινηματικούς, υπευθυνότητας, σοβαρής και μαχητικής εκπροσώπησης με θέσεις προτάσεις και προοπτική.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών σε όλη την Κρήτη, ιδρυτικά σχήματα της ΑΕΕΚΕ, ανοίξαμε το δρόμο της εκπροσώπησης των συναδέλφων υπό το πρίσμα του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού με προοδευτικό προσανατολισμό και αγωνιστικότητα. Συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε φωνές και αντιλήψεις με όσους αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου και την αναγκαιότητα συσπείρωσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κλάδου, να χαράζουμε νέους δρόμους με κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, για μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία του σήμερα και του αύριο.

Μαζί Συνεχίζουμε

Τα σχήματα της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Κρήτης:

Ηρακλείου στο σύλλογο «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Ηρακλείου-Μεσαράς στο σύλλογο «Φαιστός»

Ρεθύμνου

Χανίων

Λασιθίου στο σύλλογο Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητεία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fwtia-vrady-2_5.png
Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Χίο – Περιοχές Σπαρτούντας, Καμπιά και Παρπαριά στο επίκεντρο
Μέχρι στιγμής, οι άνεμοι παραμένουν ασθενείς (0–2 μποφόρ), διευκολύνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων
Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Χίο – Περιοχές Σπαρτούντας, Καμπιά και Παρπαριά στο επίκεντρο
seismiki_donisi_1132019_2004.jpg
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Επίκεντρο κοντά στο Προκόπι
Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Προκοπίου Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Επίκεντρο κοντά στο Προκόπι
fwtia korinthia
Ατμοσφαιρική κρίση στην Πάτρα: Επιστήμονες προειδοποιούν για μόλυνση του αέρα και του νερού
Σοβαρές Επιπτώσεις από τις Φωτιές στην Πάτρα: Περιβάλλον και Υγεία σε Κίνδυνο
Ατμοσφαιρική κρίση στην Πάτρα: Επιστήμονες προειδοποιούν για μόλυνση του αέρα και του νερού