Καταγγελία: Η δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας επιχειρεί να στεγάσει σε προκάτ δύο νηπιαγωγεία
«Χωρίς κρατική χρηματοδότηση, ανέγερση νέων κτηρίων, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, δεν μπορεί να εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή», σημειώνει ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» στην καταγγελία του

Τη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας καταγγέλλει ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης», καθώς, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοινωση, προσανατολίζεται στη στέγαση των νηπίων του  7ου και 9ου νηπιαγωγείων σε προκάτ. Μάλιστα, ο Σύλλογος κάνει λόγο για προμελετημένη τακτική.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η θέση ότι χωρίς κρατική χρηματοδότηση, ανέγερση νέων κτηρίων με υποδομές και εξοπλισμό, χωρίς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, δεν μπορεί επί της ουσίας να εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή», σημειώνει ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης».

Αναλυτικά η καταγγελία:

Η δημοτική αρχή της κυρίας Θωμαΐδου βρήκε τη λύση για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία της Ν. Ιωνίας!!!

Αφού προσπάθησε να μετακινήσει το παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου από τον Περισσό στο 10ο Δημοτικό σχολείο στην  Αλσούπολη, μετά τις αντιδράσεις γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, κατάφερε με τις ψήφους 3 δημοτικών παρατάξεων να παραμείνει η περσινή απαράδεκτη κατάσταση με τις γνωστές μετακινήσεις των νηπίων μακριά από το σπίτι τους.  

Στη συνέχεια αφού προσανατολίστηκε στην εύρεση και μίσθωση χώρων για τη στέγαση των 7ου και 9ου νηπιαγωγείων, τελικά κατέληξε να προχωρήσει, με επείγουσα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, σε απόφαση για την προμήθεια τριών «οικίσκων», προκάτ δηλαδή (!!!) οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα προαύλια (;;;) των παραπάνω Νηπιαγωγείων.  

Ο εμπαιγμός της κας Θωμαΐδου απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς δεν έχει όρια!!! Και ας διαβεβαίωνε η ίδια το Δ.Σ. του Συλλόγου «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ότι είναι θέμα αρχής να μη βάλει σε προκάτ τα νήπια!!!

Όπως αποδεικνύεται όμως όλη η προηγούμενη τακτική της ήταν βήμα - βήμα προμελετημένη. Παίζοντας με την αγωνία των γονιών, επιδιώκει να δείξει ότι κατέβαλε δήθεν κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά δυστυχώς κατέληξε στη λύση  των προκάτ «από ανάγκη»... Στην πραγματικότητα δεν είχε σκοπό να βρει χώρους για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων.

Συνυπεύθυνοι είναι και όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη θετική τους ψήφο, στέλνουν παιδιά και εκπαιδευτικούς από Σεπτέμβρη σε "τσίγκινα κλουβιά" τοποθετημένα σε χώρους υπαρχόντων σχολείων. Υλοποιούν τόσο πρόθυμα και χωρίς ίχνος αντίστασης τις οδηγίες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής της ΝΔ και νομιμοποιούν στην αντίληψη του κόσμου ότι το 2020 ένα κοντέινερ μπορεί να αποτελεί χώρο νηπιαγωγείου.

Η  οκνηρία,  η  αδιαφορία  και  οι  πονηριές  της  δημοτικής  αρχής της Νέας  Ιωνίας  δεν  πείθουν όμως ούτε  τους  εκπαιδευτικούς,  ούτε  τους  γονείς  πλέον,  οι  οποίοι θα  συνεχίσουν  να  απαιτούν  την εφαρμογή  της  δίχρονης  προσχολικής  αγωγής  σύμφωνα  με  τις  σύγχρονες μορφωτικές απαιτήσεις  της  εποχής  μας, σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια.   Αυτό  που  η  πολιτική  των  κυβερνήσεων  και των δημοτικών  αρχών,  που την  υπηρετούν στερεί  από τα παιδιά τους.

 Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η θέση ότι χωρίς κρατική χρηματοδότηση, ανέγερση νέων κτηρίων με υποδομές και εξοπλισμό, χωρίς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, δεν μπορεί επί της ουσίας να εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή.  Διεκδικούμε μέσα από το σωματείο μας να παρθούν όλα τα μέτρα για την πραγματική εφαρμογή της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης
Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρία Ρηγάκη, υπάρχουν τουλάχιστον δύο διευθυντές σχολείων, οι οποίοι «δέχθηκαν όχληση από...
Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης