Ένωση Διευθυντών: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης
«Σχετικά με την τροπολογία για την αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή  αιφνιδιαστικής τροπολογίας που προβλέπει την άμεση αντικατάσταση των νυν Διευθυντών Εκπαίδευσης  με προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, έχει να επισημάνει τα εξής:

Τη στιγμή, που είναι αναγκαία όσο ποτέ, η θέσπιση ενός νέου, σταθερού, διαφανoύς και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, προϊόν εξαντλητικού διαλόγου,  ώστε να τύχει της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης, για να μην αλλάζει  κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, αλλά να έχει χρονικό βάθος τουλάχιστον 15ετίας, νομοθετείται με αιφνιδιαστική τροπολογία(!) αντικατάσταση των νυν Διευθυντών Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, μέσω μιας  διαδικασίας επιλογής χωρίς μοριοδοτούμενα κριτήρια, χωρίς αξιολογικό πίνακα, μόνο με κατάθεση αίτησης-φακέλου και με πλήρως ελεγχόμενο Συμβούλιο Επιλογής.

Επί της ουσίας, θα πρόκειται για διορισμό μέσω μιας αδιαφανούς διαδικασίας και όχι για επιλογή με αξιοκρατικά κριτήρια.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η διοίκηση της  εκπαίδευσης κινδυνεύει να αποτελέσει  λάφυρο για την κομματική πελατεία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση της παραπάνω διάταξης και την έναρξη διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο τη θέσπιση ενός νέου, σταθερού, διαφανoύς και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής για όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις