ΟΙΕΛΕ: Κινητοποιήσεις και νομικές ενέργειες για την ανατροπή του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση
Κινητοποιήσεις και νομικές ενέργειες της ΟΙΕΛΕ για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως - «Ο νόμος αυτός δεν θα εφαρμοστεί»

Την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά κατά του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε την Τρίτη (28/7) από την Ολομέλεια της Βουλής, επιβεβαιώνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αποφασίστηκαν συντονισμένες ενέργειες ώστε ο νόμος να μην εφαρμοστεί. Για το νομοσχέδιο η ομοσπονδία θα προσφύγει στο ΣτΕ, ενώ θα γίνει αναφορά στην Κομισιόν για την αντιστοίχηση των τίτλων σπουδών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου-δώρου στους σχολάρχες-χορηγούς από την κ. Κεραμέως και τη ΝΔ. Σε θέση μάχης οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, με τις συντονισμένες ενέργειες σε κινηματικό, νομικό και πολιτικό επίπεδο ο νόμος αυτός δεν θα εφαρμοστεί.

Στη συνεδρίαση έγινε αναλυτική συζήτηση για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου και τις πρώτες, άμεσες κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η ΟΙΕΛΕ προκειμένου να ανατραπεί ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση, ένας νόμος με σημαντικά προβλήματα, όπως έχει επισημάνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Μετά τη συζήτηση, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

• Ανοιχτό ΔΣ ΟΙΕΛΕ με μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων στην 31η Αυγούστου και ώρα 10 πμ στο Ξενοδοχείο PolisGrand. Θα ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σε παραρτήματα σχολείων και σωματεία με πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις και πορεία στη Βουλή μεταξύ 10-15 Σεπτεμβρίου.
  • Άμεση προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου
  • Αναφορά στην Κομισιόν, όπως έγινε και το 2014, για την αντιστοίχιση των τίτλων σπουδών και την κατάρρευση του ρυθμιστικού πλαισίου της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
  • Ενημέρωση των φορέων της κοινωνίας (κόμματα, Εργατικά Κέντρα, συλλογικότητες της εκπαίδευσης, σωματεία γονέων) για τις ολέθριες επιπτώσεις του νέου νόμου για τα παιδιά των δημόσιων σχολείων, τις βαθμολογίες και τους τίτλους τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3