Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Η κυρία Κεραμέως, εζήλωσε τις "δάφνες" της κυρίας Γιαννάκου και προχωρά 16 χρόνια μετά, με τις ίδιες αναξιοκρατικές και κομματικές διαδικασίες διορισμού των "ημετέρων"», τονίζει η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών ΠΕ, αναφορικά με τον τρόπο επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης

Για επιστροφή στα «γαλάζια» παιδιά του 2004 κάνει λόγο η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας αναφορικά με την τροπολογία για την «επιλογή» στελεχών εκπαίδευσης.

Η Δημοκρατική Συνεργασία «καταγγέλλει σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ και της κ. Κεραμέως που γυρίζουν την εκπαίδευση χρόνια πίσω, στην εποχή των "Μαυρογιαλούρων"».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας:

Με μια (ν)τροπολογία βγαλμένη από το χρονοντούλαπο της ιστορίας της δεξιάς παράταξης, που θυμίζει και το πρόσφατο παρελθόν της επανίδρυσης του κράτους επί Καραμανλή, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η υπουργός Παιδείας η κ. Κεραμέως, μας επαναφέρουν στις αλήστου μνήμης εποχές του 2004. Τότε που, σε μια νύχτα, «καρατόμησαν» όλα τα στελέχη της  Διοίκησης της Εκπαίδευσης και τοποθέτησαν στις θέσεις τους τα «δικά» τους παιδιά.

Η κυρία Κεραμέως, εζήλωσε τις "δάφνες" της κυρίας Γιαννάκου και προχωρά 16 χρόνια μετά, με τις ίδιες αναξιοκρατικές και κομματικές διαδικασίες διορισμού των «ημετέρων». Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για διαφάνεια και αξιοκρατία στη στελέχωση της Διοίκησης δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μόνο λόγια του αέρα.

Η υπουργός Παιδείας -που διατυμπάνιζε από πέρυσι πως τάχα ήταν έτοιμη- ένα χρόνο τώρα δεν κατάφερε να εισάγει στη Βουλή για ψήφιση ένα νομοσχέδιο για την επιλογή στελεχών που να εγγυάται την αξιοκρατία! Είναι η ίδια η κ. Κεραμέως που, εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, ψήφισε μόλις τον Ιούνιο, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο προέβλεπε και την παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης!!

Αποδεικνύεται έτσι, πως κανένα σχέδιο, κανένα όραμα για την Παιδεία και την εκπαίδευση δεν έχει. Νομοθετεί "ως έτυχε" κάθε φορά, ανάλογα με τις πιέσεις που δέχεται. Πιέζουν οι σχολάρχες, ψηφίζει νόμο για απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πιέζουν κομματικά στελέχη της ΝΔ, διορίζει τα στελέχη της Διευθυντές Εκπαίδευσης. Πόσες πιέσεις να αντέξει κι αυτή;

Η όλη διαδικασία δεν απέχει από τη γελοιότητα. Είναι γελοιότητα!

Ένα διορισμένο από την υπουργό πενταμελές συμβούλιο (στο οποίο ούτε καν οι αιρετοί θα συμμετέχουν) θα αποφασίσει μέσα σε πέντε μέρες, από τους φακέλους των υποψηφίων -χωρίς καν την παρουσία τους στο συμβούλιο- ποιοι είναι οι καταλληλότεροι για Διευθυντές Εκπαίδευσης. Πρόκειται για ευτελισμό και γελοιοποίηση της διαδικασίας επιλογής. Με "αγωνία" αναμένουμε κι αυτή τη φορά να δούμε ποιοι «πρόθυμοι» Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα δεχτούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο..

Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της ΝΔ και η κ. Κεραμέως τη στελέχωση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Με κατάργηση των μοριοδοτούμενων κριτηρίων επιλογής, με αποπομπή των αιρετών από τα συμβούλια και με διορισμό στις θέσεις των "δικών της παιδιών". Είναι αυτή η νοοτροπία που διαχρονικά διατρέχει τις κυβερνήσεις της ΝΔ να αντιμετωπίζουν το κράτος ως λάφυρο και τις θέσεις ως "ιμάτια" για τους «ημέτερους».

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών ΠΕ, καταγγέλλει σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ και της κ. Κεραμέως που γυρίζουν την εκπαίδευση χρόνια πίσω, στην εποχή των «Μαυρογιαλούρων».

Καλούμε τα Κόμματα της αντιπολίτευσης να «σφυροκοπήσουν» την τροπολογία που παραβιάζει κάθε αρχή διαφάνειας και διαιωνίζει την «ημετεροκρατία». Καλούμε επίσης τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να τοποθετηθεί άμεσα για το θέμα και να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  για τον απαράδεκτο, για μια ακόμη φορά, εμπαιγμό. Να απαιτήσει εδώ και τώρα την απόσυρση της (ν)τροπολογίας και την καθιέρωση ενός αδιάβλητου συστήματος επιλογής στελεχών με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια που θα εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ζαραλίκος σε Οικονόμου: «Είστε πλυντήριο μπράβων ή αγράμματος;»

ΑΣΕΠ - Προσλήψεις σε δήμους: Μετράμε αντίστροφα για την προκήρυξη "μαμούθ"

Ζαραλίκος: Mάθημα συμπεριφοράς από την Κλέλια Ρένεση στη Σάσα Σταμάτη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
Θεσσαλονίκη - Κορονοϊός: Στο Ιπποκράτειο 9 έγκυες – Οι τρεις διασωληνωμένες
Εννέα έγκυες γυναίκες νοσηλεύονται με κορονοϊό ενώ τρεις είναι διασωληνωμένες - τον τελευταίο μήνα νοσηλεύτηκαν στο σύνολο 27 έγκυοι στο Ιπποκράτειο
Θεσσαλονίκη - Κορονοϊός: Στο Ιπποκράτειο 9 έγκυες – Οι τρεις διασωληνωμένες
κορονοϊός, μετάλλαξη
Μετάλλαξη Όμικρον: Σενάριο πως «έκλεψε» γενετικό υλικό από τον ιό γρίπης
Η παραλλαγή Όμικρον ίσως είναι πιο μεταδοτική επειδή έχει “κλέψει” γενετικό υλικό από κορονοϊό του κοινού κρυολογήματος, σύμφωνα με Αμερικανούς...
Μετάλλαξη Όμικρον: Σενάριο πως «έκλεψε» γενετικό υλικό από τον ιό γρίπης
taksi-mathites-sxoleia-ekpaideusi1
Ε, κ. του Υπουργείου, ακούτε; Πότε θα στείλετε εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας;
Οι μαθητές σε πολλά μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία εξακολουθούν να στερούνται της διδασκαλίας υποχρεωτικών αλλά και επιλεγμένων καλλιτεχνικών...
Ε, κ. του Υπουργείου, ακούτε; Πότε θα στείλετε εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας;