golearn-engl_970-250
Σχετικά με την προκήρυξη 3ΕΑ του ΑΣΕΠ, έχει σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ ο τελικός αξιολογικός πίνακας - Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού Νεκτάριου Κορδή για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσκληση δήλωσης περιοχών για τον διορισμό των 3.549 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση όπως ενημερώνει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής. Σχετικά με την προκήρυξη 3ΕΑ του ΑΣΕΠ, έχει σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ ο τελικός αξιολογικός πίνακας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ, υπογραμμίσθηκε επίσης η ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, -πέρα από ένσταση, επανεξέταση και ανάκληση- να υποβάλουν και νέες αιτήσεις μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος και όχι χειρόγραφες.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

«Είναι προφανές ότι θα απαιτήσουμε να γίνει Β΄ φάση αποσπάσεων. Παρά την ικανοποίηση ενός μεγάλου αριθμού αποσπάσεων, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, οικογενειακά και οικονομικά. Υπάρχουν ζευγάρια εκπαιδευτικών και τρίτεκνες οικογένειες που δεν έχουν αποσπαστεί! Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας μακριά από το τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειες τους, μέσα στις συνθήκες της κρίσης που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία. Αποσπάσεις μπορούν να γίνουν –παράλληλα- και από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει και Β΄ φάση αποσπάσεων πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς» αναφέρει ο Νεκτάριος Κορδής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ακολουθεί αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα:

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Έγιναν δεκτές 8 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

  2. Εγκρίθηκαν 2 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ελληνόφωνα τμήματα και στις θέσεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης. Τέλος για το ίδιο ζήτημα ανανεώθηκε η απόσπαση 3 εκπαιδευτικών στο ίδιο σχολείο.

  3. Εγκρίθηκε 1 απόσπαση εκπαιδευτικού Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης σε ΠΥΣΔΕ.

  4. Αποδεσμεύτηκε εκπαιδευτικός που ζητά μετάταξη σε ίδιο κλάδο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

  5. Απορρίφθηκε 1 αίτηση μετάταξης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέλους ΔΕΠ.

  6. Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο και από βαθμίδα σε βαθμίδα, εγκρίθηκαν συνολικά 45 μετατάξεις εκπαιδευτικών στους ακόλουθους κλάδους:

ΚΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑΤΑΞ.

ΑΡΙΘΜ.

ΕΚΠΑΙΔ.

ΠΕ01

1

ΠΕ02

6

ΠΕ03

10

ΠΕ04.01

1

ΠΕ04.02

4

ΠΕ04.04

2

ΠΕ06

1

ΠΕ08

2

ΠΕ78

9

ΠΕ79.01

2

ΠΕ80

1

ΠΕ83

1

ΠΕ86

1

ΠΕ87.02

1

ΠΕ87.09

1

ΠΕ88.02

1

ΤΕ01.19

1

 

  1. Σχετικά με την προκήρυξη 3ΕΑ του ΑΣΕΠ, έχει σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ ο τελικός αξιολογικός πίνακας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσκληση δήλωσης περιοχών για τον διορισμό των 3.549 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση.

  2. Τέλος σχετικά με τις νέες αιτήσεις απόσπασης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, τονίσαμε την αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, -πέρα από ένσταση, επανεξέταση και ανάκληση- να υποβάλουν και νέες αιτήσεις μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος και όχι χειρόγραφες! Ευελπιστούμε ότι το αυτονόητο αυτό ζήτημα θα γίνει αποδεκτό από την Πολιτική Ηγεσία!

  3. Οι επόμενες συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Είναι προφανές ότι θα απαιτήσουμε να γίνει Β΄ φάση αποσπάσεων. Παρά την ικανοποίηση ενός μεγάλου αριθμού αποσπάσεων, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, οικογενειακά και οικονομικά. Υπάρχουν ζευγάρια εκπαιδευτικών και τρίτεκνες οικογένειες που δεν έχουν αποσπαστεί! Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας μακριά από το τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειες τους, μέσα στις συνθήκες της κρίσης που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία. Αποσπάσεις μπορούν να γίνουν –παράλληλα- και από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει και Β΄ φάση αποσπάσεων πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ύστερα από μια τόσο δύσκολη σχολική χρονιά μετά από την πρωτοφανή πανδημία, χρειάζεται να ανακτήσουμε ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για την επόμενη χρονιά! Μπροστά μας από το Σεπτέμβρη είναι οι μεγάλοι αγώνες απέναντι στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού που ιδιωτικοποιεί και διαλύει το δημόσιο σχολείο και αποδομεί μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Αθήνα 21/7/2020

Νεκτάριος Κορδής,

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 6977513534,

ηλ. δ/νση: [email protected]

http://nekordis64.blogspot.gr )

Άκης Λουκάς

αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

( τηλ.:6974320189,

ηλ.δ/νση: [email protected]

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κώστας Βιδάλης: Σαν σήμερα οι παρακρατικοί δολοφονούν άγρια έναν αγωνιστή δημοσιογράφο
Σαν σήμερα πριν 76 χρόνια οι παρακρατικοί  του αρχιληστή Σούρλα δολοφονούν άγρια τον διακεκριμένο αγωνιστή δημοσιογράφο Κώστα Βιδάλη
Κώστας Βιδάλης: Σαν σήμερα οι παρακρατικοί δολοφονούν άγρια έναν αγωνιστή δημοσιογράφο
psaria oder
«Νεκρά ψάρια παντού»: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ
Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ - «Νεκρά ψάρια παντού» σε Γερμανία και Πολωνία
«Νεκρά ψάρια παντού»: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ
skylos
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Απίστευτη ταλαιπωρία για ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που ταξίδευε για την Κρήτη - Διανυκτέρευσε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σειρά ξενοδοχείων...
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)