ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο στην ιδιωτική εκπαίδευση
Ψήφισμα συμπαράστασης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ύστερα από την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού – αντιλαϊκού νόμου 4692/2020 για τη Δημόσια Εκπαίδευση, φέρνει σχέδιο νόμου και για την ιδιωτική εκπαίδευση με τον ίδιο αντιδημοκρατικό τρόπο, μετά το κλείσιμο των σχολείων και με απόντες τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων πρόκειται για νόμο - παραγγελία των ιδιοκτητών αφού το σχολείο μετατρέπεται σε ανεξέλεγκτο πολυκατάστημα παροχής «εκπαιδευτικών υπηρεσιών» και χώρο άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Ελεύθερες απολύσεις, μειώσεις ωραρίου και μισθού, «αξιολόγηση», απλήρωτη εργασία, υποταγή στις απαιτήσεις του εργοδότη, δουλειά με το φόβο της απόλυσης, αυτό είναι το εργασιακό μέλλον που υπόσχεται ο νέος νόμος για τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση συναδέλφους μας. Παράλληλα το σχολείο θα μπορεί ταυτόχρονα να είναι και φροντιστήριο, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ξενώνας ή οτιδήποτε άλλο.

Με το νομοσχέδιο αυτό το μόνο που εξασφαλίζεται είναι η αύξηση των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματιών και αποτελεί κίνδυνο και για την δημόσια εκπαίδευση.

 Μπλόκο στα διαρκή πραξικοπήματα της Κυβέρνησης - Υπουργείου Παιδείας

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου

  Πρόκειται ίσως για το χειρότερο νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης  από την εποχή της απελευθέρωσης της χώρας από τους Γερμανούς (1944). . Η παρουσίαση του ν/σ από την υπουργό Παιδείας αλλά και το ίδιο το κείμενο είναι γεμάτο από τα γνωστά πλέον λόγια περί ανάκτησης της εμπιστοσύνης, ευελιξίας, «αξιολόγησης» εκσυγχρονισμού, κατάργησης των αγκυλώσεων και άλλα τέτοια. Η πραγματικότητα των σαρωτικών αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών αλλαγών που φέρνει όμως είναι εντελώς φανερή και απειλητική. Οι μόνες αγκυλώσεις που καταργούνται είναι όσες σχετίζονται με τα εργατικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Δια νόμου πλέον οι σχολάρχες θα μπορούν να απολύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή όποιον εκπαιδευτικό θέλουν ή να τροποποιούν κατά το δοκούν το ωράριο εργασίας.

Η μόνη ευελιξία που βλέπουμε έχει να κάνει με ωράρια λάστιχο και την υπερωριακή απασχόληση σε όλες τις εποχές, ημέρες και ώρες που θα βολεύουν την εργοδοσία. Ο μόνος εκσυγχρονισμός είναι η μετατροπή κάθε ιδιωτικού σχολείου σε σούπερ μάρκετ παροχής «υπηρεσιών εκπαίδευσης». Το πρωί σχολείο, το απόγευμα φροντιστήριο, το Σαββατοκύριακο εκδρομές και «δραστηριότητες’», στις διακοπές ξενοδοχείο και φυσικά για όλα αυτά οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι να υπηρετήσουν. Η μοναδική ανάκτηση εμπιστοσύνης σχετίζεται με την ικανοποίηση των ορέξεων των σχολαρχών για ακόμη περισσότερα κέρδη πουλώντας πάσης φύσεως απολυτήρια και πιστοποιητικά με το αζημίωτο φυσικά, για όποιον έχει ανάλογο πορτοφόλι. Όλα βέβαια στα πλαίσια της απαραίτητης «αριστείας». Τελικά  έπιασαν τόπο τα λεφτά που πλήρωσαν οι σχολάρχες προεκλογικά στην ΝΔ. Η παραγγελία του νομοσχεδίου ήρθε μαζί με τις καλοκαιρινές διακοπές.

Για κάθε εργαζόμενο εκπαιδευτικό αυτό το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου από σήμερα κιόλας. 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. Όλοι μαζί  δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, μαθητές και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της εκπαίδευσης θα παλέψουμε για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και νόμων.

Να μην κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση με τους εκπαιδευτικούς απόντες!

Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο και Κίνημα για την Υπεράσπιση της Παιδείας και της αξιοπρέπειας των Εκπαιδευτικών!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»