Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής για τους διορισμούς στην ειδική αγωγή
«Καταστρατήγηση του άρθρου 48 του Ν.4692/ΦΕΚ 111, τχ. Α/12-06-2020 που αφορά τις μεταθέσεις και τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση εις βάρος των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής  αγωγής από διάφορα ΠΥΣΔΕ και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την διαμαρτυρία - επιστολή των εκπαιδευτικών του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας,

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ Παιδείας,

Σας καταθέτουμε την έντονη δυσαρέσκεια των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι περιμένουν το διορισμό τους σε οργανικά κενά για το σχολικό έτος 2020 – 2021, διότι διάφορες Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταστρατηγούν το άρθρο 48 του Ν.4692/ΦΕΚ 111, τχ. Α/2-06-2020 - που αφορά τις μεταθέσεις και τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση- όπου  ορίζεται ότι: στο άρθρο 16 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199), μετά από την παρ. 3 προστίθεται παρ. 3Α ως εξής: «3Α. Οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) της οικείας περιοχής μετάθεσης. Αν οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στις οποίες υπάρχουν κενά, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Κατόπιν αυτού, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Στη συνέχεια εξετάζονται οι προτιμήσεις για τοποθέτηση σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης. Τα ανωτέρω ισχύουν για τοποθετήσεις μετά από μετάθεση, διορισμό ή απόσπαση».

Όπως καταγγέλλουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα «πελατειακών ζυμώσεων» σε διάφορα ΠΥΣΔΕ και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου «μαγειρεύονται τοποθετήσεις μονίμων εκπαιδευτικών ΕΑΕ από ΣΜΕΑΕ σε οργανικά κενά Τμημάτων Ένταξης που προορίζονται για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Αυτές οι πρακτικές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη δημοκρατική νομιμότητα, καθώς παραβιάζουν ασύστολα το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας,

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ Παιδείας,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής -Π.Ε.Σ.Ε.Α. καταδικάζει απερίφραστα την ανασύσταση του πελατειακού κράτους στους εκπαιδευτικούς θεσμούς ζητώντας την άμεση παρέμβασή σας για τη δίκαιη και όχι την άνιση αντιμετώπιση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Για αυτό ευελπιστούμε ότι θα επιληφθείτε άμεσα στην αντιμετώπιση και την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος νομιμότητας που προέκυψε. Είμαστε στη διάθεσή σας για εκτενέστερη ενημέρωση για το θέμα αυτό.

Μετά τιμής, για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΣΕΑ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4