ΣΕΠΕ «Ρ. Ιμβριώτη»: Απαράδεκτες και υπονομευτικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Ανακοίνωση
Με τις μαζικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων ημερών και με αποκορύφωση τη συγκέντρωση της 9ης Ιουλίου, τα συνδικάτα και οι φορείς του λαϊκού κινήματος διατρανώσανε την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο-τερατούργημα για τις διαδηλώσεις, κάνοντας σαφές ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο, ότι κάθε απόπειρα τρομοκρατίας και απαγορεύσεων θα μείνει στα χαρτιά!

Μολαταύτα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σε ρόλο εκπροσώπου της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «θα εφαρμόσει όσα προβλέπει ο νόμος», επιχειρηματολογώντας μάλιστα ότι «ως δημόσιος λειτουργός δεν του επιτρέπεται να κάνει τον αντάρτη».  

Η τοποθέτηση του πρόεδρου της ΑΔΕΔΥ είναι σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση που πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (στις 3/7) ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο, που χτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση. Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρη: «Η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, πέρα από το γεγονός ότι λειτουργεί υπονομευτικά απέναντι στην προσπάθεια των εργαζομένων να ακυρώσουν στην πράξη τον κατάπτυστο νόμο, λειτουργεί σαφώς ενάντια στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις στοιχειώδεις δημοκρατικές λειτουργίες του συνδικάτου, ενάντια στις αποφάσεις που πλειοψηφικά λαμβάνονται. Για τη στάση του αυτή είναι υπόλογος απέναντι στους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τη στάση του και καλούμε τα σωματεία να πάρουν απόφαση, που να καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη τοποθέτηση του εν λόγω εκπροσώπου των εργαζομένων που ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ, που υπονομεύει το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρώσουμε τον νόμο στην πράξη, παραμερίζοντας τσιράκια και φωνές του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε