τάξη, θρανία, αξιολόγηση
Ολοκλήρωση Συνεργασίας ΚΕΚ-ΚΕΤΧ και ΔΙΕΚ Πάτρας για το Α' Εξάμηνο 2020

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με επιτυχία, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, οι τελικές εξετάσεις στην πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Πάτρας στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΚ-ΚΕΤΧ), σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του τρέχοντος εξαμήνου κατάρτισης.

Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Πάτρας ανήκαν στο τμήμα: Τεχνικοί Μηχανικοί Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικοί Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και ολοκλήρωσαν το Δ’ και τελικό Εξάμηνο των σπουδών τους.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας θέλουν να συγχαρούν όλους τους συμμετέχοντες στην καινοτόμα και πρωτότυπη δράση των δύο συναρμόδιων Υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Δ.Ι.Ε.Κ. Πάτρας με το Κ.Ε.Κ.–Κ.Ε.ΤΧ., στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του δεύτερου. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα αποτέλεσε πρόταση του Συλλόγου μας το 2016 προς τα δυο υπουργεια με σκοπό την προσφορά υπηρεσιών από το ΚΕΤΧ προς τη νεολαία της περιοχής μας, την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και των εργαστηρίων του ΚΕΚ-ΚΕΤΧ και την ενίσχυση του ΔΙΕΚ Πάτρας. Η κοινή αυτή δράση πραγματοποείται στα πλαίσια μνημονίου συνεργασίας των δύο υπουργείων, με την τελευταία ανανέωσή του να είναι τετραετούς διάρκειας μέχρι το 2021.

Αναμένουμε σύντομα την ανακοίνωση εκ μέρους του ΔΙΕΚ Πάτρας του νέου προγράμματος 2020-2021, που ευελπιστούμε ότι θα περιλαμβάνει τις τεχνικές ειδικότητες που ζητά η νεολαία της ευρύτερης περιοχής μας και έλειπαν από το τρέχον πρόγραμμα του ΔΙΕΚ. Τεχνικές ειδικότητες οι οποίες μπορούν να υποστηριχτούν από τις εργαστηριακές δυνατότητες του ΚΕΚ-ΚΕΤΧ, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεργασίας των δύο φορέων προς όφελος όλων.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3