kinitopoiisi 8
Κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Ιουλίου με συγκέντρωση ώρα 11.30 π.μ. πλατεία Κοραή και την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια

Το χουντικής έμπνευσης και  νεοφιλελεύθερης κοπής νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων – διαδηλώσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και βιάζεται να ψηφιστεί αποτελεί μέσο κοινωνικής πειθάρχησης και κατασκευής υπηκόων που θα αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τη φτώχεια, την ανέχεια και την καταστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο εξαιρετικά αντιδραστικό, που επιβάλλει το κράτος του αστυνόμου και αντιμετωπίζει τους αγώνες ως εμπόδιο, με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου, την αδιατάρακτη οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και την ανεμπόδιστη προώθηση της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής. Με το νομοσχέδιο αυτό ακόμα και η καθημερινή πάλη εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων θα συναντά μεγαλες δυσκολίες. Βεβαίως η κυβέρνηση πατά πάνω στην πολύχρονη προετοιμασία δημοτικών αρχών, των μεγαλοξενοδόχων και του ΣΕΒ και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ο νόμος για τις απεργίες του ΣΥΡΙΖΑ), στις απαγορεύσεις της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης μέσα στην πανδημία, καθώς και στο διαρκές σιωπητήριο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.  Στην προσπάθεια αυτή εκκωφαντική σιωπή διατηρούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο αντλείται από τις χουντικές διατάξεις και νόμους της διετίας 1971 -1972 και περιλαμβάνει ως βασικά σημεία:

  • το χαρακτηρισμό ως ιδιώνυμο αδίκημα της συμμετοχής σε απαγορευμένη διαδήλωση
  • οι δυνάμεις καταστολής και η αστυνομία γίνονται επόπτες των συγκεντρώσεων
  • αρκεί η επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος» για να απαγορευτεί μία διαδήλωση εργαζομένων
  • προβλέπονται μεγάλες κυρώσεις και αποζημιώσεις για φθορά δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας ή για διαφυγόντα κέρδη.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για το άπλωμα μιας ευρείας προβοκάτσιας από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς με στόχο τα σωματεία και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο αυτό μαζί με τους απεργοκτόνους νόμους ΝΔ και  ΣΥΡΙΖΑ  επιδιώκουν να στραγγαλίσουν τους αγώνες ανατροπής και να καταστήσουν το κράτος ικανό να έχει τον πλήρη έλεγχο του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

 

Θα φωνάζουμε δεν θα σιωπήσουμε

Θα διαδηλώνουμε δεν θα υποταχτούμε

Θα αναπνεύσουμε δεν θα μας πνίξετε

Θα ανατρέπουμε δεν θα διαχειριζόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές

Θα τσακίσουμε τον χουντικό νόμο της κυβέρνησης

 

Καμιά ειρήνη, κανένας συμβιβασμός στις διεκδικήσεις μας. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Δεν θα σιωπήσουμε! Θα ακυρώσουμε στην πράξη και στους δρόμους του αγώνα το χουντικό νόμο της κυβέρνησης.

     Καλούμε και Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά

στην κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Ιουλίου με συγκέντρωση 11.30 π.μ.,  πλ. Κοραή

στις συγκεντρώσεις και τα  συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Ιουλίου

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
Τεχνητή νοημοσύνη, ισότητα ευκαιριών, βιωσιμότητα και ψυχική υγεία στο επίκεντρο της ομιλίας για τον νέο ρόλο της εκπαίδευσης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
μαθτητης
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
Από τα πρώτα ερεθίσματα για το σύμπαν έως τη συνεργασία με τη NASA, ένας Έλληνας έφηβος ανοίγει δρόμους στη σύγχρονη επιστήμη
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
εβελινα
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
Η Εβελίνα Αδάμου ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους και θα φοιτήσει στο UWC USA με στόχο μια παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
Απώλειες για το κυβερνών κόμμα, άνοδος της αντιπολίτευσης και έντονη ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια και οικονομία
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό