διαδήλωση εκπαιδευτικών Αθήνα
Ψήφισμα

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΤΗΣ 1/7/2020 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις - με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα - για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο «μπαίνει τάξη» στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων», δεν είναι παρά ένα άθλιο «προπέτασμα καπνού». Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στα Μέσα Μεταφοράς, την αναδουλειά στα εμπορικά μαγαζιά δεν φταίνε οι συγκεντρώσεις, αλλά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που αυξάνει τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις - λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. 

  •         Εισάγει προκλητικούς αντιδραστικούς περιορισμούς, ξεπερνώντας ακόμα και αυτούς που θέτει το ίδιο το αστικό Σύνταγμα! 
  •         Προχωράει όχι μόνο στην απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γενικά των συγκεντρώσεων.
  •         Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος .
  •         Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση - διαδήλωση!
  •         Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τη συνεκτίμηση του αριθμού των συμμετεχόντων. Θέτει προληπτικούς περιορισμούς.
  •          Δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να αποφασιστεί η απαγόρευση μέχρι και την τελευταία στιγμή.
  •          Ανοίγει το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες, στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια σε μια συγκέντρωση.

Εμείς οι γονείς που παλεύουμε και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
«Κεραυνοί» από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»
Ηχηρή παρέμβαση από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»
«Κεραυνοί» από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»
crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
Υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κενά: Η πραγματικότητα στα σχολεία του 2026
Κενά και αποσπάσεις: Η νέα χρονιά ξεκινά με εκπαιδευτικές εκκρεμότητες - Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κενά: Η πραγματικότητα στα σχολεία του 2026