Τρία χρόνια ανεργία για 3 ευρώ! Ένας νόμος σχεδιασμένος, ώστε να απολύει με κάθε τρόπο!
Ο Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά καλεί την κυβέρνηση & το Υπουργείο Παιδείας που φέρει ακέραια την ευθύνη για την εργασιακή ισοπέδωση των συναδέλφων να προβούν σε αποκατάσταση των προβλημάτων

    Με την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 1ΓΕ, οι αναπληρωτές μία ημέρα πριν απολυθούν ξανά για πολλοστή φορά, βρέθηκαν προ εκπλήξεων. Πολλοί πάγωσαν με την απώλεια θέσεων, συνειδητοποιώντας ότι έμειναν πίσω στο κυνήγι των πολυπόθητων και πανάκριβων προσόντων. Αρκετοί από αυτούς θα απολυθούν του χρόνου- παράπλευρες απώλειες ενός νόμου που φτιάχτηκε κυρίως για να κατηγοριοποιήσει και να απολύσει, καταδικάζοντας τους αναπληρωτές σε μόνιμη αναπλήρωση παρόλο που προβάλλεται κατ’ ευφημισμό ως νόμος διορισμών.

    Κάποιοι συνάδελφοί μας όμως, πάγωσαν ακόμη περισσότερο. Είναι αυτοί οι πάνω από 2300 απορριπτέοι από τους πίνακες με κύρια αιτιολογία τη διαδικασία πληρωμής παραβόλου. Για άλλη μια φορά μετά από την απίστευτη αναταραχή για τον ίδιο λόγο στους συμμετέχοντες της προκήρυξης 3ΕΑ, ο ίδιος εφιάλτης επιστρέφει. Υπάρχουν καταγγελίες από συναδέλφους που μένουν εκτός πινάκων είτε λόγω ανυπαρξίας επιβεβαίωσης της σωστής διαδικασίας είτε λόγω εκ παραδρομής αβλεψίας, από ένα διάτρητο ηλεκτρονικό σύστημα που αντί να διευκολύνει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, απεναντίας παγιδεύει με πολλούς τρόπους τους συναδέλφους! Εκτός πινάκων μένουν  συνάδελφοι που έχουν αποδείξεις πληρωμής, άλλοι που δηλώνουν ότι το παράβολό τους δεσμεύτηκε για τρίτους λόγους, χωρίς να το γνωρίζουν, άλλοι λόγω λάθους καταχώρησης  κωδικού, άλλοι λόγω  διπλών παραβόλων, ακυρωμένων κλπ. Εκπαιδευτικοί έρμαια  ασαφών, παραπλανητικών οδηγιών και τραπεζικών συστημάτων. Αλλά ακόμα κι αυτοί που για διαδικαστικούς λόγους δεν χρησιμοποίησαν έγκυρο παράβολο, δεν είναι δυνατόν να στερούνται από κάθε ευκαιρία στην εργασία.

     Σε καμία περίπτωση όλοι αυτοί οι συνάδελφοι δε φέρουν την ευθύνη για τον αποκλεισμό τους. Δεν είναι δυνατόν να πετιούνται στον εργασιακό καιάδα και να μένουν άνεργοι, επειδή για οποιονδήποτε λόγο δε φαίνεται ότι πλήρωσαν 3 ευρώ. Είναι ντροπή να απαιτούνται χρήματα για να κάνεις αίτηση προκειμένου να δουλέψεις αναπληρωτής.

     Καλούμε την κυβέρνηση & το Υπουργείο Παιδείας που φέρει ακέραια την ευθύνη για την εργασιακή ισοπέδωση των συναδέλφων να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες:

  • Να αποκατασταθούν οι συνάδελφοι που δεν ευθύνονται για τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής.
  • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη που αφορούν συναδέλφους που έχουν απόδειξη πληρωμής και παρόλα αυτά εμφανίζονται αποκλεισμένοι.
  • Να δοθεί τώρα η δυνατότητα να πληρωθεί το παράβολο απ' όλες/όλους

    Καλούμε τη ΔΟΕ από κοινού με την ΟΛΜΕ, να στηρίξουν τους συναδέλφους, που ξεπερνούν πανελλαδικά τους 2300, μέχρι την τελική  δικαίωσή τους. 

  1. Άμεση κατάργηση του νόμου των απολύσεων που ζητά χρήματα, παράβολα, και αίτηση διορισμού για να προσλαμβάνει αιώνιους αναπληρωτές!/Κατάργηση του προσοντολογίου.
  2. Μονιμοποίηση, ΤΩΡΑ, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση,  αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR:

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής...
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης